Сб, 2024-04-20, 04:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:27
Демонстрантів в Сирії війська розганяють "цвяховими бомбами", стверджують правозахисники
Інші останні Новини світу

Сирійські правозахисники заявляють, що служби безпеки країни застосували для розгону десятків тисяч демонстрантів у місті Дума в околицях Дамаску так звані "цвяхові" бомби: боєприпаси, начинені безліччю вражаючих елементів для збільшення кількості жертв.

За твердженням сирійського правозахисного центру в Лондоні, в результаті застосування "цвяхових" бомб осколкові поранення отримали, щонайменше, 24 людини. Один з демонстрантів розповів правозахисникам, що був поранений осколком від бомби під час розгону акції протесту в Думі, передає NEWSru.co.il.

Повідомлення про застосування "цвяхових" бомб не може бути піддано незалежній перевірці, оскільки доступ експертів до Сирії практично неможливий.

Незважаючи на те, що в Сирії вже тиждень перебуває делегація спостерігачів Ліги арабських держав, вбивства мирних жителів і насильницькі розгони антиурядових демонстрацій тривають.

Телеканал Al Arabiya з посиланням на сирійську опозицію повідомив, що в п'ятницю в Сирії співробітниками служб безпеки було вбито не менше 8 мирних громадян. Перевірити цю інформацію також важко.

Зазначимо, що у понеділок до Сирії прибула група спостерігачів Ліги арабських держав (ЛАД), яка наступного дня почала роботу в місті Хомс, де, за даними ЗМІ, точаться найзапекліші сутички урядових сил з озброєною опозицією.

29 грудня спостерігачі ЛАД зазнали обстрілу невідомих озброєних осіб у місті Хомсі, в центральній частині Сирії.

Щодня надходять повідомлення про загибель людей - як мирних громадян, так і співробітників силових структур. За даними ООН, загальна кількість жертв в країні перевищила п'ять тисяч осіб. Сирійська влада заявляє, що жертвами сутичок стали понад 2 тисячі сирійських військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1128 | Додав: adminA | Теги: цвяховими бомбами, Сирії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]