Пт, 2024-04-19, 21:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:17
Європа аплодує Путіну, який виділив Україні 30 млрд - Ходорковський
Інші останні Політичні новини
Екс-глава компанії "ЮКОС" Михайло Ходорковський вважає, що в Європі насправді задоволені тим, що влада України отримала кредит від Росії. Про це 24 грудня він сказав в інтерв'ю BBC-Russian.

"У моєму уявленні те, що на сьогодні робить Володимир Путін, зокрема щодо Сирії, в енергетиці, - для західних політиків або вигідно, або байдуже. Все інше - це чистої води гра. І щодо України я майже переконаний, що, наприклад, для Німеччини позиція Путіна вигідна. Україні було потрібно 30 млрд дол., їх повинна була дати або Європа, або Путін. Росія дала ці 30 млрд. Думаю, роблячи незадоволене обличчя, в Європі насправді аплодують", - заявив Ходорковський.

Раніше Ходорковський побажав екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко якнайшвидшого звільнення. "Бажаю якнайшвидшого звільнення Юлії Тимошенко. Сподіваюся, що Янукович, який часто спілкується з президентом моєї країни, візьме з нього приклад - помилування політв'язня, хоча б одного. Що стосується України - у мене частина родичів живе в Україні. Але зараз я не володію достатньою інформацією, щоб щось говорити", - сказав Ходорковський.

Нагадаємо, 17 грудня в Москві під керівництвом президентів Володимира Путіна і Віктора Януковича відбулося засідання російсько-української міждержавної комісії. У результаті був підписаний пакет з 14 документів. Зокрема, російський "Газпром" і "Нафтогаз України" підписали доповнення до газового контракту 2009 року, згідно з яким вартість газу для України знизиться з $410 до $268,5 за тисячу кубометрів. Також російський уряд розмістить частину свого Фонду національного добробуту в розмірі $15 млрд. у цінних паперах українського уряду.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: Європа аплодує Путіну, Ходорковський, Україні 30 млрд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]