Вт, 2024-04-16, 21:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:48
Європа нещадно засуджує "підступну акцію української влади"
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле закликає український уряд утриматися від насильства і почати реальний діалог, а не тільки його обіцяти.

Мова про це йде в заяві Вестервелле, оприлюдненому на сайті МЗС Німеччини в середу у зв'язку з ситуацією в Україні, передає "Інтерфакс-Україна".

"В умовах демократії, мирні демонстрації не можуть бути просто заборонені, на насильстві має бути поставлено хрест. Протести є активним вираженням бажання народу за європейську Україну. Я настійно закликаю уряд в Україні утриматися від насильства в будь-якій формі", - йдеться в заяві.

У цьому зв'язку міністр вважає, що "замість заборони на протести і зачистки Майдану, слід розпочатий реальний політичний діалог, а не тільки його постійні обіцянки".

"Те, що Європейський Союз та Рада Європи готові допомогти вам у цьому, в Києві відомо", - нагадав Вестервелле.

Глава МЗС Швеції: Євромайдан - це протистояння Євразії проти Європи

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт вважає, що в українській столиці, охопленій акціями протесту, йде протистояння Євразії проти Європи, репресій проти реформ.

"Євразія проти Європи на вулицях Києва сьогодні вночі. Репресії проти реформ. Сила проти людей", - написав міністр у своєму Twitter в середу вранці.

Трохи раніше він зазначив, що стежить за подіями на Майдані з великою стурбованістю.

"Репресії - це не шлях вперед для України, повинні бути реформи", - зазначив Більдт.

Пізніше Карл Більдт заявив, що після недавніх подій у Києві українське керівництво не заслуговує на економічну допомогу ЄС, але Євросоюз готовий підтримати європейські реформи в країні.

"Українське керівництво цілком очевидно дискредитувало себе в плані економічної допомоги з боку ЄС. Але ми готові підтримати європейські реформи", - написав Більдт на своїй сторінці в Twitter.

Сікорський: Майдан розігнали підступно, необхідно дозволити мирні мітинги


Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський назвав "підступною" акцію української міліції вночі проти середи в Києві і закликав владу дозволити мирні протести, аби знайти компроміс і вихід з нинішньої кризи.

Про це він написав у своєму Twitter, коментуючи останні події у столиці України.

"Підступна акція української влади створює ризики для загострення ситуації і серйозних жертв", - зазначив він.

Міністр також назвав необхідною умовою для досягнення компромісу між владою і опозицією згоду влади на проведення мирних мітингів.

"Мирні протести необхідно дозволити, щоб круглий стіл мав сенс", - написав він.

Українського посла у Варшаві Маркіяна Мальського вже запросили на бесіду до МЗС після міліцейської акції в Києві, повідомив у своєму блозі на Twitter прес-секретар польського зовнішньополітичного відомства Марцин Войцеховський. "Посол України викликаний на 10-ту ранку в МЗС. Закликаємо до діалогу, засуджуємо насильство", - йдеться в повідомленні.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 951 | Додав: nowyny | Теги: Європа, влада, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]