Вт, 2024-04-23, 13:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:04
Європейські друзі ПР звинуватили ЄС у провалі саміту з Україною
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Саміт Україна-ЄС показав успіх дипломатії України і аморфну, невиразну позицію чиновників Європейського Союзу. Такий коментар депутата Європарламенту, співголови клубу друзів Україні "Європарламент-Верховна Рада" Олександра Мирського був поширений в Європейському парламенті 21 грудня 2011 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Минулий саміт Україна-ЄС показав успіх дипломатії України і аморфну, невиразну позицію чиновників ЄС", - зазначив він.

"Мені взагалі незрозуміло, як пани Баррозу і Ромпей примудрилися не укласти договір про асоціацію, коли у них в портфелі резолюція Європарламенту, де чітко і ясно сказано "укласти договір про асоціацію до кінця 2011 року". Виходить, що ті, кому дано завдання, замість того, щоб виконувати свою роботу, саботують її", - цитує заяву .

"Будь-які умови, поза політичним та економічним діапазоном, це - невмілі і непрофесійні дії. Питання кримінального характеру повинні вирішувати відповідні структури, а не Баррозу і Ромпай", - вважає євродепутат.

Він також підкреслює, "неможливо собі уявити, щоб керівництво України просило ЄС, наприклад, не переслідувати в кримінальному порядку Берлусконі і Жака Ширака, і пом'якшити їм інкриміновані статті, змінити закони Італії та Франції".

"Мені щиро шкода, що Єврокомісія і Єврорада не виконали до кінця свою роботу, ту, яку їм доручили зробити депутати Європарламенту. Є про що "поговорити" на засіданнях Європейського парламенту в 2012 році. Багато незручних запитань до чиновників з Єврокомісії", - резюмує євродепутат.

Олександр Мирський євродепутат від Латвії, який в Європарламенті заснував групу "Друзі України". За повідомленням польської газети "Rzeczpospolita" Мирський часто буває в Києві, і охоче приймається в МЗС України.

В жовтні цього року він говорив, що євродепутати, які критикують ситуацію в Україні, яка склалася через "справу Тимошенко", популісти.

Мирського можна охарактеризувати, як лобіста нинішньої української влади в Європарламенті.

Як відомо, 19 грудня у Києві відбувся саміт Україна-ЄС. Київ і Брюссель офіційно завершили переговори щодо Угоди про асоціацію, що відкриває шлях для технічного завершення остаточного тексту документа.

Підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною до кінця року не відбудеться, хоча це передбачалося ще кілька місяців тому.

У свою чергу, українські експерти відзначають, що саміт пройшов прогнозовано та без сенсацій. Деякі з них також вважають, що наслідком саміту стане "холодна війна" проти української політичної верхівки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1118 | Додав: adminA | Теги: ЄС і Україною | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]