Пт, 2024-03-29, 08:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:56
Європейські країни масово відкликають своїх послів з Ірану
Інші останні Новини світу

Міністерство закордонних справ Нідерландів сьогодні оголосило про відкликання голландського посла з Ірану для консультацій після нападу демонстрантів на британське посольство в Тегерані. Про це йдеться в офіційній заяві МЗС, передає РИА "Новости".

"Міністр закордонних справ Урі Розенталь відкликає посла в Тегерані для консультацій. Причиною є напад на британське посольство і на резиденції дипломатичного персоналу в Тегерані", - йдеться в заяві.

Рішення про відкликання послів ухвалили також Франція і Німеччина.

29 листопада радикально налаштовані іранські студенти влаштували акцію протесту перед посольством Великої Британії в Ірані. Учасники акції увірвалися в головний будинок британської дипмісії, зірвали і спалили прапор, поставивши на його місце іранський прапор.

Протестувальники також пробралися в іншу будівлю диппредставництва, з якої викрали секретні документи.

Вчора Велика Британія оголосила про вислання іранських дипломатів з країни і припинення роботи посольства Британії в Тегерані, співробітників якого вже евакуйовано з країни.

У британському МЗС вважають, що напад на їхнє посольство в Тегерані санкціонований місцевою владою.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1123 | Додав: adminA | Теги: напад на британське посольство, Тегеран | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]