Пт, 2024-03-29, 15:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:46
Європу паралізували масові страйки
Інші останні Новини світу

Святковий тиждень у Європі принесе нові проблеми пасажирам. Охоронці паризького аеропорту імені Шарля де Голля домовилися продовжувати акцію протесту. В Іспанії пілоти Iberia йдуть на страйк. А в Португалії - протест залізничників, передає Euromag.

Протестний рух у Європі наростає, причому під час різдвяних і новорічних свят на акції протесту вирішили вийти працівники транспортної галузі.

Напередодні в так званий День подарунків (Boxing Day) великий страйк провели машиністи метро Лондона і залізничники Великобританії. Минулого тижня страйкували їхні колеги з Бельгії і Португалії.

У Франції вже 12-й день триває страйк охоронців аеропорту. В понеділок працівники охорони найбільшого аеропорту країни - паризького "Руассі" (імені Шарля де Голля) проголосували за те, щоб продовжити акцію протесту, яку вони ведуть з 16 грудня. Охоронці вимагають підвищення щомісячної заробітної плати на 200 євро.

Підвищувати зарплати (середня зарплата в службі безпеки від 1 100 до 1 600 євро) дирекція аеропортів відмовляється. Вона запропонувала компроміс - до новорічних свят виплатити одноразову допомогу охоронцям в 1 000 євро.

А торік через страйки у головного аеропорту Франції були проблеми з пальним.

Чотири профспілки - Unsa, CFDT, FO і CFTC - погодилися на цю вимогу і обіцяли з вівторка припинити страйк, який окрім "Руассі" охопив також аеропорти Ліона, Ніцци й інших великих міст країни.

Втім, розібравшись з проблемою у Франції, пасажирам тепер доведеться готуватися до тривалих очікувань рейсу в Іспанії - в четвер найбільша авіакомпанія країни Iberia скасує 118 своїх рейсів (36% загальної кількості) через страйк пілотів.

Це буде вже другий страйк пілотів Iberia, які виступають проти планів керівництва перевізника відкрити бюджетну авіакомпанію Iberia Express. Перша акція протесту пройшла в неділю, 18 грудня, коли авіакомпанія була вимушена скасувати 91 рейс (чи 32% запланованого).

Профспілка пілотів Iberia SEPLA вважає, що створення Iberia Express шляхом розподілу пілотів по рейсах порушує трудові договори.

До речі, у 2008 році авіакомпанія Iberia скасувала 440 рейсів у зв'язку з дводенним страйком чотирьох тисяч трьохсот працівників компанії.

Проблеми чекають туристів і в сусідній Португалії - 1 січня 2012 року на страйк там виходять працівники залізничної галузі. Вони вже провели триденну акцію протесту (23, 24 і 25 грудня), виступаючи проти планів уряду скоротити зарплати і кількість контролерів. Крім того, з 23 грудня португальські машиністи оголосили про мораторій на понаднормову роботу до кінця січня наступного року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1183 | Додав: adminA | Теги: Європу паралізували масові страйки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]