Чт, 2024-03-28, 12:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:36
Євросоюз Кокс закликав вчепитися за Україну так, як це зробила Росія
Інші останні Новини Європейського Союзу
"Україну не можна залишати напризволяще"
Екс-президент Європейського парламенту, член місії ЄП в Україні Пет Кокс закликав Європейський Союз проявити більшу активність щодо України. ЄС повинен надати державі "дуже чітке послання".

Лише заяв про те, що двері ЄС для України залишаються відкритими - замало, вважає ірландський євродепутат Пет Кокс.

Упродовж півтора року він разом з екс-президентом Польщі Олександром Квасневським брав участь у посередницькій місії Європарламенту в справі Юлії Тимошенко.

На його думку, "Україну не можна залишати напризволяще". Кокс наголосив на важливості більшої готовності з боку ЄС допомогти Україні не зійти зі шляху діалогу.

Євродепутат переконаний, що Угоду про асоціацію між Європейським Союзом і Україною не можна вважати такою, що провалилася. "З огляду на актуальний контекст я б сказав: поставлено кому, але не крапку", - зауважив Кокс.

На запитання, чи був ЄС недостатньо підготовлений до такої боротьби з боку Росії за вплив на Україну, Кокс відповів: "Це питання, над яким ЄС мусить серйозно замислитися. Гадаю, що ми не повинні бути наївними. У принципі Росія мала б поважати суверенітет України. Але на практиці, коли суверенна Україна почала надавати більшу перевагу Європі, Росія не була готова змиритися з цим і вдалася до економічного тиску".

Антиурядові протести, що тривають в Україні, на думку Кокса, відрізняються від Помаранчевої революції 2004 року. "Це люди 2013 року, які нині висловлюють думку народу. Молоді українці, судячи з усього, хочуть йти разом з Європою. Вони демонструють здатність до змін, яку сподіваються зберегти завдяки зв'язку з Європою. Ось це тепер ми бачимо на вулицях".

У відповідь на запитання, чи не відходить тепер доля ув'язненої Юлії Тимошенко на другий план, Кокс наголосив, що це якраз і є одна з причин, чому разом з Квасневським він виступає за продовження місії Європарламенту й подальший пошук гуманітарного вирішення цього питання.

Як повідомляв iPress.ua, 21 листопада Кабінет міністрів України розпорядився призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами - членами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 867 | Додав: adminA | Теги: кокс, Євросоюз, вчепитися за Україну, як Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]