Пт, 2024-04-26, 01:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:43
Готуються до всеукраїнського страйку кілька аеропортів, низка театрів та вишів
Інші останні Політичні новини
Страйкоми луганського, миколаївського та чернівецького міжнародних аеропортів прийняли рішення про участь у всеукраїнському страйку. Про це повідомляє Всеукраїнський страйковий комітет на своїй сторінці у Facebook.

Держава заборгувала працівникам даних аеропортів заробітну платню на суму понад 2 млн. грн.

Крім цього, страйкоми викладачів Національного авіаційного університету та Національного транспортного університету провели спільні збори, на яких також прийняли рішення підтримати ініціативу щодо проведення всеукраїнського страйку. Викладачі цих столичних вищих навчальних закладів не отримали заробітної платні за грудень.

В страйкомах вважають, що це переслідування за активну участь студентів цих університетів у Євромайдані.

Скарги про невиплату зарплатні надходять і з інших навчальних закладів.

Через чотиримісячну заборгованість з виплати заробітної платні, працівники Чернігівського обласного філармонійного центру також створили страйком та розпочали підготовку до всеукраїнського страйку.

Раніше з аналогічною ініціативою виступили страйкоми Черкаського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, Львівського академічного театру імені Курбаса, Львівського драматичного театру імені Лесі Українки та Львівського театру юного глядача.

Точна дата всеукраїнського страйку буле оголошена Всеукраїнським страйковим комітетом у першій декаді січня.

Про свій намір взяти участь у всеукраїнському страйку заявили вже десятки підприємств, установ та організацій по всій країні.

Як повідомлялось, після новорічних та різдвяних свят опозиція має намір оголосити всеукраїнський страйк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: театрів та вишів, всеукраїнського страйку, кілька аеропортів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]