Чт, 2024-03-28, 19:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:00
Град завбільшки як лимон випав в Австралії
Інші останні Новини світу

На південно-східне узбережжя Австралії обрушився сильний град - кульки криги, що летіли з неба, досягали розміру лимона.

Основний удар стихії припав на штат Вікторія, в районі Мельбурна. Там зафіксовано невелике торнадо, що супроводжувалося зливами, заявила старший синоптик метеорологічного бюро Клер Єо.

Представник служби порятунку Базиль Лортон повідомив, що по допомогу звернулося кілька сотень людей. Відзначено численні обриви ліній електропередачі через повалені дерева, передає Vesti.ru.

У деяких районах потужні зливи викликали повені. У міжнародному аеропорту Мельбурна скасовано десятки авіарейсів.

За оцінками синоптиків, до природного катаклізму призвело зіткнення теплого і холодного атмосферних фронтів, й австралійцям ще доведеться пережити сильні проливні дощі.

Всі аварійно-рятувальні служби штату Вікторія переведені на посилений режим роботи, до них залучено понад сотні добровольців.

Нагадаємо, тільки у вересні в Німеччині ліквідували наслідки потужного циклону, що обрушився на південний схід країни. Сильно постраждав регіон Саксонія-Ангальт. У деяких населених пунктах випав град завбільшки з яйце. Там пошкоджено 80% будівель.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1105 | Додав: adminA | Теги: Австралії, сильний град | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]