Чт, 2024-04-18, 09:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:39
Яценюк не пустив Рибака до президії - опозиція продовжує блокувати Раду
Інші останні Політичні новини
Опозиційні депутати сьогодні, 6 грудня, продовжують блокувати роботу Верховної Ради. Біля трибуни та президії перебуває близько 25 депутатів. На президії парламенту, як і напередодні, висить Державний Прапор України. У сесійній залі перебувають депутати з різних фракцій, передає УНІАН.

Крім того, двері, через які до сесійної зали заходить керівництво парламенту, заблоковано стільцями, на одному з яких сидить депутат від "Батьківщини" Леонід Ємець.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак не зміг пройти до заблокованої опозиційними депутатами президії парламенту. Біля президії та трибуни знаходиться близько 30 опозиційних депутатів, зокрема лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Коли Рибак підійшов до Яценюка, який перекрив прохід до президії, лідер "Батьківщини" вигукнув: "Голова парламенту перейшов на сторону народу!". Після цього Рибак пішов спілкуватися із депутатами у сесійну залу.

Водночас лідер "Свободи" Олег Тягнибок проводить нараду зі своїми депутатами біля їхніх робочих місць. Біля своїх робочих місць також радяться депутати від КПУ. У сесійній залі перебувають депутати усіх фракцій, але не у повному складі.

Депутатам сказали не роз`їжджатися на наступному тижні, оскільки не виключено позачергове засідання парламенту України. Про це сказав народний депутат України із фракції КПУ, який захотів залишитись неназваним.

Він зазначив, що сьогодні депутати залишають сесійну залу, оскільки засідання не передбачається, бо трибуна та президія ВР заблоковані. В той же час додав, що депутата сказали не роз`їжджатися, оскільки не виключено, що буде проведено позачергове засідання парламенту.

На даний час, більша частина фракції КПУ та ПР покинули сесійну залу. Відповідно до календарного плану роботи ВРУ, на наступному тижні народні депутати України працюють в комітетах та фракціях.

3 грудня Верховна Рада відмовилася підтримати резолюцію про висловлення недовіри Кабінету міністрів, що спричинило б за собою його відставку, якої вимагала опозиція та мітингувальники.

4 грудня депутати від опозиції заблокували президію і трибуну Верховної Ради з вимогою відставки уряду, припинення політичних переслідувань, звільнення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і 9 засуджених активістів, які були затримані після зіткнень біля Адміністрації президента 1 грудня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 830 | Додав: adminA | Теги: Рибака, блокувати Раду, президії, опозиція, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]