Пт, 2024-03-29, 17:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:56
Кількість жертв в Охотському морі зросла до 4. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Рятувальники з вертольотів виявили тіла ще двох чоловік з борту затонулої бурової платформи "Кольська" в Охотському морі. Ще четверо врятовані. Доля 45, що знаходилися на борту, невідома.

Таким чином, кількість загиблих вже виросла до чотирьох осіб, повідомило агентство "Iнтерфакс-Далекий Схід" представник Далекосхідного регіонального центру МНС Катерин Потворова.

Як повідомили в регіональному управлінні МНС, тіла загиблих були виявлені рятувальниками з вертольота. Пошуково-рятувальна операція з настанням темряви припинена до ранку понеділка.

Вона додала, що чотирьох осіб, врятованих після аварії, доставляють на вертольоті до сахалінського селища Ногліки.

"За наявною інформацією, у двох врятованих переохолодження, ще у двох нескладні травми", - повідомили "Інтерфакс" в ГУ МНС по Сахалінській області.

За останніми даними, на поверхні води знайдено чотири рятувальні плоти, людей в яких не виявлено. Обидва вертольоти повертаються в Ногліки, відновити їх роботу в зоні рятувальної операції планується з ранку 19 грудня.

Літак ІЛ-38 Міністерства оборони вилетів з аеропорту в Приморському краю. Його завдання - зробити обліт акваторії в зоні пошуку, і, при виявленні людей, скинути їм рятувальні плоти, сказали в сахалінському МНС.

Раніше були названі дві основні версії аварії: порушення правил безпеки при проведенні буксирування бурової установки "Кольська" і невраховані погодні умови.

Платформа перекинулася і затонула в 200 кілометрах від узбережжя Сахаліну. Всього на її борту знаходилися 67 осіб. Раніше повідомлялося, що врятовано 14 осіб.

Бурова платформа "Кольська" йшла від західного узбережжя Камчатки в бухту Зирянська на південно-східному узбережжі Сахаліну. У ніч на неделю, 18 грудня, караван потрапив в сильний шторм.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1140 | Додав: adminA | Теги: Бурова платформа Кольська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]