Чт, 2024-04-18, 13:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:54
Кінець голоду "чорнобильців" у Донецьку
Інші останні Економічні новини

Міліція в неділю ввечері знесла останній намет у наметовому містечку "чорнобильців" в Донецьку, в якому перебувало 6 протестувальників, які відмовлялися його покинути.

"Співробітники міліції зайшли в останній намет і пропонували його звільнити. 6 людей відмовилися зупинити акцію протесту, серед них і активіст громадського організації "Чорнобиль єдність" Володимир Деркач", - повідомляє "Інтерфакс-Україна" з місця подій.

Як повідомляється, частина працівників міліції була одягнена в цивільну форму одягу і відмовлялася представитися.

Біля будівлі Пенсійного фонду перебувало кілька автомобілів комунальних служб.

У свою чергу заступник начальника Донецького міськуправління міліції Роман Романов заявив, що до знесення намети міліція не причетна.

"Міліції тут не було, ми тільки здійснювали охорону громадського порядку. Зносили комунальні служби", - повідомив він.

Міліція втрутилася після того, як "протестувальники почали кричати про те, що їх б'ють, і працівники міліції були змушені зреагувати", повідомив Романов.

Напередодні знесення останнього намету активіст обласної громадської організації "Чорнобиль єдність" Володимир Сумароков повідомив, що "протягом неділі "чорнобильців" умовляв голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький, обіцяючи, що 650 тисяч грн буде виплачено вже в цьому місяці".

Нагадаємо, 7 грудня "чорнобильцям", що голодують в Донецьку, запропонували добровільно припинити акцію протесту, яку вони з 15 листопада проводили біля Донецького облуправління Пенсійного фонду до 10.00 9 грудня.

Як повідомлялося, акція протесту - голодування ліквідаторів Чорнобильської катастрофи біля будівлі Управління Пенсійного фонду України в Донецькій області почалася 15 листопада.

Донецький окружний суд ухвалив припинити проведення акції протесту. Учасники акції відмовилися припинити голодування, пообіцявши захищати своє наметове містечко всіма засобами, аж до вчинення актів самоспалення.

27 листопада під час розгрому наметового містечка протестувальників-"чорнобильців" помер 70-річний Геннадій Конопльов.

Як повідомлялось, за похорони Конопльова заплатили його товариші по акції протесту, а не обласна влада.

"Чорнобильці" в Донецьку завершили пікетування після переговорів з місцевою владою

Рішення про завершення пікетування було схвалено після переговорів активістів з представниками місцевої влади. Повідомляється, що за їхніми підсумками "чорнобильцям" була обіцяна виплата пенсій у повному обсязі за листопад і грудень 2011 року, повідомляє LB.

Загалом адміністрація Донецької області пообіцяла найближчим часом надати на потреби "чорнобильців" близько мільйона гривень з бюджетів різних рівнів, а також із зовнішніх джерел.

"Губернатор Андрій Шишацький гарантував виділення коштів з обласного бюджету в розмірі 500 тисяч гривень для розв'язання найнагальніших проблем. Додатково 500 тисяч виділяють міста і райони, а також будуть задіяні позабюджетні фонди. Шишацький пообіцяв сприяти в наданні конкретної допомоги особливо нужденним", - зазначає прес-служба.

Після оголошення про досягнутий компроміс мітингувальники згорнули намети за допомогою співробітників комунальних служб. Проте з угодою про припинення акції протесту погодилися не всі "чорнобильці".

Близько десяти учасників руху відмовилися йти на компроміс з владою і заявили про продовження голодування. Незважаючи на це, намет, в якому вони знаходилися, комунальні працівники також знесли в ході демонтажу решти наметового містечка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1176 | Додав: nowyny | Теги: чорнобильці, Донецьк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]