Пт, 2024-04-19, 11:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:58
Комету, яка пережила зіткнення з Сонцем, сфотографував астронавт NASA з МКС. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій

Командир МКС, астронавт NASA Ден Бербенк зумів зробити з борту космічної станції знімки комети Лавджоя - комети, яка викликала справжній фурор серед астрономів, оскільки всупереч усім прогнозам змогла пережити тісне зближення із Сонцем і не зруйнувалася, повідомляє РИА "Новости".

У NASA повідомляють, що Бербенк спостерігав комету над горизонтом Землі у той момент, коли МКС перебувала на тіньовій стороні планети. Зараз комета Лавджоя все ще перебуває дуже близько до Сонця з погляду земного спостерігача, тому її можна бачити лише перед заходом або перед світанком.

"Ця комета - найдивовижніша річ, яку я будь-коли бачив у космосі", зазначив Бербенк. Нагадаємо, що в ніч проти 16 грудня комета Лавджоя (Сонцегризуча комета) пережила тісне зближення із Сонцем. Наша зірка відірвала кометі хвіст, але залишила голову. Комета стала найяскравішим космічним об'єктом на небосхилі.

Комету Лавджоя (C/2011 W3) виявив австралійський астроном-аматор Террі Лавджой 27 листопада. Спочатку він думав, що пляма на знімках - дефект зображення, проте вона з'явилася і в наступні дні. Потім спостереження підтвердили інші науковці та обсерваторії, і 2 грудня Центр малих планет Міжнародного астрономічного союзу офіційно оголосив про відкриття.

Комета Лавджоя належить до сімейства Крейца, групи комет, що дряпають Сонце, описаної наприкінці XIX століття німецьким астрономом Генріхом Крейцом. Згідно із сучасними уявленнями, ці об'єкти - залишки зруйнованої близько двох тисяч років тому гігантської комети. Щодня кілька таких комет пролітають біля Сонця і розпадаються, проте більшість із них невеликі та малопомітні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1147 | Додав: adminA | Теги: знімки комети Лавджоя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]