Сб, 2024-04-20, 04:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:45
КПУ відмовилася мстити за знесення Леніна, довіривши це Богу
Інші останні Політичні новини
Екс-міністр внутрішніх справ, лідер громадського руху "Третя українська республіка" Юрій Луценко схвалив повалення пам'ятника Леніну на Бесарабській площі у Києві, пише Gazeta.ua

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, як він ставиться до знесення монумента "вождю світового пролетаріата", Луценко коротко відповів: "Добре".

Нагадаємо, вчора, 8 грудня, близько 18.00 у центрі Києва на розі бульвару Шевченка та Хрещатика знесли пам'ятник Леніну.

Пізніше партія "Свобода" взяла на себе відповідальність за повалення монумента. Про це, зокрема, заявив народний депутат-"свободівець" Ігор Мірошниченко в коментарі журналістам.

За словами Мірошниченка, люди в багатьох містах України просили його прибрати Леніна з Києва. Разом з тим, депутат від "Батьківщини" Андрій Шевченко заявив, що ініціатива повалити Леніна не належить "Євромайдану".

Міліція заявила, що вже зайнялась фактом знищення пам'ятника. "За ці дії відкрито кримінальне провадження за статтею 294 - "масові заворушення", повідомили в прес-службі МВС.

Попов розцінив знесення пам'ятника Леніну як вандалізм

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов засудив знесення пам'ятника Леніну на бульварі Тараса Шевченка, повідомили в прес - службі КМДА.

За його словами, рішення про знесення будь-якого пам'ятника на території Києва може приймати тільки територіальна громада або уповноважена нею Київрада .

" Демонструючи прихильність європейським демократичним цінностям, неприпустимо демонструвати правовий нігілізм. Те, що відбулося на Бессарабській площі - ні що інше, як вандалізм . І він не має нічого спільного з демократією" , - вважає Попов.

Він також закликав учасників масових акцій з повагою ставитися до майна територіальної громади міста не ламати вуличні та паркові меблі та споруди, не псувати об'єкти благоустрою .

Компартія не буде карати тих, хто зніс пам'ятник Леніну

Компартія не вимагатиме покарання за знесення пам'ятника Леніну, сказав лідер КПУ Петро Симоненко, пише "Сегодня" "Ми не будемо вимагати покарання для тих, кого вже Бог покарав. А Бог уже покарав тих, хто скоїв цей акт вандалізму, позбавивши їх розуму" , - сказав Симоненко.

"Звичайно, ми відновимо пам'ятник, коли все заспокоїться. Я вдячний Михайлу Добкіну за його ініціативу; впевнений, що вона буде врахована " , - сказав він маючи на увазі повідомлення Добкіна у твіттері, що він надішле кошти на відновлення пам’ятника.

"А тим, хто зносив пам'ятник, я б порадив почитати Леніна. Твори Володимира Ілліча - другі у світі за публікуванням після Біблії. Їх друкують тому, що Ленін ще сто років тому дав відповіді на всі питання" , - додав Симоненко.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: КПУ, богу, знесення Леніна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]