Пт, 2024-04-19, 08:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:41
Майдан просить Захарченка "не Биць скотом".ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

10:10. За ніч мітингувальники зміцнили барикади столичного Майдану, побудовані з боку Європейської площі. На металеві стовпи, які мітингувальники встановили 18 грудня, натягнута металева сітка, а зверху - колючий дріт. Також перед цією спорудою мітингувальники поклали конструкції з арматури і колючого дроту, так звані їжаки, щоб створити перешкоди в разі штурму Майдану.

9:50. Активісти харківського Євромайдану заявляють про напад на їхній штаб, розташований в приміщенні "Просвіти". "Сьогодні на початку п'ятого ранку було атаковано приміщення на Римарській, 18 ( в центрі Харкова), де розташований наш штаб. Двоє "тітушок" вибили скло в двох кімнатах у внутрішньому дворі і одне з парадного входу, розлили фарбу на порозі.

Фасад будинку та прилеглі до нього будівлі і магазини розписали нацистською символікою і наклепницькими образливими написами "Єврофашизм", "Проти продажних фашистів" і т.д. Охоронець, який чергував в штабі, затримати їх не встиг, але про всяк випадок викликав підмогу і міліцію. Зараз на місці працюють оперативники ", - розповів "Інтерфакс-Україна" один з ініціаторів Евромайдана Дмитро Пилипець.

На його думку, це "чергова провокація", за якою стоїть влада. "Влада вкотре використовує "тітушок" проти Євромайдану", - сказав Пилипець.

9:30. Співробітники "Беркута" масово подають у відставку. Про це на своїй сторінці Facebook повідомила співачка, активістка Євромайдану Руслана Лижичко. "Дружимо з керівниками одного з підрозділів, яке дислокуються у Вишгородському районі. "Беркутівці" масово пишуть рапорти на звільнення. Їх не підписують. Хлопці кидають посвідчення і йдуть".

8.40. Бійці спецпідрозділів заблокували Майдан Незалежності з боку Європейської площі. Наразі шість автобусів з бійцями спецпізрозділів перекрили доступ до Майдану Незалежності з боку Європейської площі.

Автобуси стоять щільно один до одного навіть на тротуарі, не даючи змогу громадянами, які виходять з метро, пройти на Хрещатик. Також велика кількість бійців "Беркута" зосередилася біля Українського дому. Окрім того, в парку на Володимирській гірці перебуває багато спецпризначенців, передає УНІАН.

Зранку на Євромайдані зі сцени оголосили, що проходи перед Верховною Радою розчистили – вочевидь для того, щоб спецпідрозділи завадили мітингувальникам пікетувати парламент. Людей закликали зберігати спокій, пише "Українська правда".

08.16. Активісти Євромайдану пікетують дорогу, якою має їхати кортеж президента Януковича, протестуючи проти перекриття доріг. Вони пройшли з Майдану Незалежності до Подолу і станом на 8-му ранку вже стоять на Набережно-Хрещатицькій у Києві, повідомляє Наталя Соколенко. Люди стоять з плакатами "Ні заторам Януковича!" і вигукують те саме гасло.

00:00. Сьогодні, в День міліції, активісти Євромайдану проведуть акцію протесту біля будівлі Міністерства внутрішніх справ України на вулиці Академіка Богомольця, 10. Про це повідомляється на сторінці Евромайдан SOS в Facebook. "Професійне свято для української міліції - привід не для "ста грам", а для того, щоб задуматися, як в цій системі зберегти людське обличчя і "Не Быць скотом!" - зазначають організатори акції.

19 грудня, 22:50. Учасники акції на підтримку дій влади - прихильники Партії регіонів - прийшли до Майдану Незалежності, щоб привітати співвітчизників, мітингувальників проти дій влади, з Днем Святого Миколая.

"Майданівці" спочатку почали кричати "провокація", оскільки не зрозуміли намірів "гостей". Розібравшись, учасники різних акцій виконали Гімн України. Коменданти двох наметових містечок потиснули один одному руки, пише "Українська правда".

Раніше вдень Святий Миколай разом з учасниками Євромайдану ходили в Маріїнський парк, щоб пригостити прибічників Партії регіонів цукерками та іншими подарунками.

Крім того, на честь Дня Святого Миколая учасників мітингу на Майдані Незалежності в Києві вітали феєрверком.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, виступаючи зі сцени на головній площі столиці, запитав у мітингувальників: "Ви хочете, щоб Святий Миколай подарував нам феєрверк?". Після цього заіскрився барвистий салют.

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Яценюк заявив, що Янукович хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України та оголосити надзвичайний стан в Україні.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

8 грудня, на "марш мільйонів", за оцінками опозиції, вийшло понад мільйон українців, незадоволених діями влади. Ключовою вимогою цього мітингу була зміна влади і "перезавантаження країни".

Опозиція закликала мітингувальників "розширити Майдан" і пікетувати увесь урядовий квартал. Колони людей вирушили до Адміністрації президента, Кабміну, Верховної Ради, МВС, Генпрокуратури і розбили там намети попри те, що всі підступи і під'їзди до адміністративних будівель закрили автобусами і живим ланцюгом бійці спецпідрозділу "Беркут".

Головне слідче управління Служби безпеки України почало кримінальне провадження за фактом дій, спрямованих на захоплення державної влади.

9 грудня влада, використовуючи війська, міліцію і "Беркут" заблокувала Майдан Незалежності в Києві. Вулиці розчистили від барикад. Були знищені блокпост і наметове містечко мітингувальників на розі вулиць Лютеранської та Банкової.

11 грудня близько 1 години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.

Вранці сили спецпідрозділів МВС оточили центр Києва й почали витісняти протестувальників із Майдану Незалежності, а потім здійснили спробу штурму будівлі Київської міської державної адміністрації, використовуваної протестувальниками як місце для ночівлі.

МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводилися вночі для зручності громадян. По мірі того, як кияни почали масово виходити на центральну вулицю свого міста, бійці МВС почали перегрупування й, врешті-решт, почали відводити колони бійців в "урядовий квартал".

14 грудня генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за кривавий розгін Євромайдану покарають секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Янукович підписав указ про вісторонення всіх трьох на час проведення розслідування.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1072 | Додав: adminA | Теги: Захарченка, євромайдан.ВІДЕО, не Биць скотом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]