Пт, 2024-03-29, 12:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:49
Майдан провокують. Антимайдан мітингує під Радою
Інші останні Політичні новини

11:00. На столичному Майдані Незалежності, де сьогодні о 12.00 має розпочатися народне віче "День гідності", перебувають понад 10 тис. чоловік. Люди стоять не лише безпосередньо на Майдані, але й на оглядовому майданчику ТРЦ "Глобус" та біля Жовтневого палацу, передає УНІАН.

Багато мітингувальників тримають прапори України з написаними назвами населених пунктів, звідки вони приїхали. Ситуація на Майдані спокійна, багато людей танцюють. Центральні станції столичного метрополітену працюють на вхід і вихід. На Європейській площі, де напередодні відбувся мітинг прихильників влади, поки що нічого не відбувається, сцену демонтовано.

10:45. Тисячі прихильників Партії регіонів заповнили Маріїнський парк, де планують провести акцію на підтримку нинішньої влади.

Кілька тисяч людей розосереджені по всьому парку. На захід зібралися люди різного віку. Вони продовжують колонами прибувати з боку метро "Арсенальна". Учасники акції тримають у руках прапори Партії регіонів, транспаранти з назвами населених пунктів, із яких вони прибули, прапори регіонів країни, а також державні прапори України.

На площі Конституції, як і раніше, встановлено сцену, з якої лунає музика. У парку міліції не дуже багато, однак на проїжджій частині і далі стоять автобуси з правоохоронцями. Рух вулецею Грушевського від Маріїнського парку в бік Європейської площі перекрито. Також вул.Садова, Липська та Шовковична перекриті автобусами з правоохоронцями. Обстановка спокійна.

8:30. Прихильники Партії регіонів прибувають на місце проведення мітингу на підтримку влади на площі Конституції біля Верховної Ради. Частина учасників акції організованими колонами підходить до площі Конституції. Велика частина мітингувальників зібралася біля входу в Маріїнський парк .

У парку встановлено близько 30 великих армійських наметів. Очевидно , частина учасників акції провели тут ніч. Окремі групи гріються біля вогнищ. У парку складені дерев'яні піддони, з яких також збудований імпровізований паркан.

Численні колони продовжують організовано підходити в Маріїнський парк. Учасники акції тримають в руках плакати з назвами населених пунктів, районів, державні та партійні прапори.

7:20. Всю ніч перед мітингувальниками виступали українські виконавці, артисти. Підтримувала бойовий дух "майданівців" співачка Руслана Лижичко. Крім того , представники Львівської облради презентували музичний подарунок Євромайдану - перед присутніми виступили їхні земляки, передає "Інтерфакс- Україна".

"Майданівці" гріються біля вогнищ в бочках. Волонтери пропонують їм чай, каву, бутерброди, печиво. Обстановка спокійна і дружелюбна .

Разом з тим, біля барикад по вул.Інститутській сталося кілька спроб невідомих спровокувати конфлікт. Охорона Майдану припинила ці спроби. Починаючи з 2 години ночі, там чергував наряд міліції. В даний час температура повітря -1 градусів за Цельсієм, безвітряно.

Сьогодні, в 12.00, опозиція збирає на Євромайдані народне віче "День гідності". " На народному віче виступатимуть лідери опозиційних партій, громадські діячі, закордонні гості, зокрема, американські сенатори" , - повідомляється на сайті партії "Батьківщина". Як очікується , в Маріїнському парку біля Верховної Ради продовжать свою акцію прихильники Партії регіонів. На мітингу в суботу вони оголосили свою акцію безстроковою.

14 грудня, 21:50. На Майдані Незалежності в Києві завершився широко анонсований концерт групи "Океан Ельзи" на підтримку активістів Євромайдану. Концерт "Океану Ельзи" у своєму класичному складі тривав протягом однієї години, передає РБК-Україна.

"Я не бачу, де закінчуються люди", - сказав соліст гурту Святослав Вакарчук, виходячи на сцену.

Cуботнього вечора на Євромайдані зібралося безліч людей, тому ведучому концерту довелося довго розміщувати їх по периметру Майдану Незалежності.

Перед початком концерту зі сцени виступив екс-глава МВС, лідер руху "Третя українська республіка" Юрій Луценко, якому 14 грудня виповнилося 49 років. Він, зокрема, заявив про те, що у Верховній Раді найближчим часом може бути створена нова парламентська більшість.

Пізніше на сцену підвелися лідери "Батьківщини", УДАРу і "Свободи" Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок, що виступили перед присутніми на Євромайдані.

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Янукович хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України та оголосити надзвичайний стан в Україні.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

8 грудня, на "марш мільйонів", за оцінками опозиції, вийшло понад мільйон українців, незадоволених діями влади. Ключовою вимогою цього мітингу була зміна влади і "перезавантаження країни".

Опозиція закликала мітингувальників "розширити Майдан" і пікетувати увесь урядовий квартал. Колони людей вирушили до Адміністрації президента, Кабміну, Верховної Ради, МВС, Генпрокуратури і розбили там намети попри те, що всі підступи і під'їзди до адміністративних будівель закрили автобусами і живим ланцюгом бійці спецпідрозділу "Беркут".

Головне слідче управління Служби безпеки України почало кримінальне провадження за фактом дій, спрямованих на захоплення державної влади.

9 грудня влада, використовуючи війська, міліцію і "Беркут" заблокувала Майдан Незалежності в Києві. Вулиці розчистили від барикад. Були знищені блокпост і наметове містечко мітингувальників на розі вулиць Лютеранської та Банкової.

11 грудня близько 1 години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.

Вранці сили спецпідрозділів МВС оточили центр Києва й почали витісняти протестувальників із Майдану Незалежності, а потім здійснили спробу штурму будівлі Київської міської державної адміністрації, використовуваної протестувальниками як місце для ночівлі.

МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводилися вночі для зручності громадян. По мірі того, як кияни почали масово виходити на центральну вулицю свого міста, бійці МВС почали перегрупування й, врешті-решт, почали відводити колони бійців в "урядовий квартал".

14 грудня генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за кривавий розгін Євромайдану покарають секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Янукович підписав указ про вісторонення всіх трьох на час проведення розслідування.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1032 | Додав: adminA | Теги: антимайдан, Майдан провокують, під Радою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]