Чт, 2024-04-25, 19:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:00
Майдан відвідали високі гості з Польщі, Литви, Німеччини, Нідерландів і Канади. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Від початку протестів Майдан Незалежності відвідали високопосадовці Польщі, Литви, Німеччини, Нідерландів і Канади

26 листопада ввечері спікер сейму Литви Лоретта Граужінене виступила під час мітингу на Європейській площі й Майдані Незалежності. Вона привітала мітингувальників і висловила їм вдячність за те, що вони відстоюють європейський вибір України. Вона заявила, що Україна без сумніву є європейською державою.

Згодом до МЗС викликали уповноваженого міністра Марюса Януконіса для пояснень через виступ Граужінене на мітингу.

У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Рибак скасував зустріч із литовським колегою. Згодом Верховна Рада пояснила скасування головою парламенту Володимиром Рибаком зустрічі зі Граужінене неузгодженістю її візиту по офіційних каналах з українською стороною. 

Того ж дня на Майдані Незалежності перед студентами на підтримку підписання Угоди про Асоціацію з ЄС, виступив депутат Європейського парламенту від Польщі Павел Коваль. Люди зустріли його виступ схвальними вигуками. Зокрема, він привітав ініціативу студентів оголосити страйк і вийти на Майдан.

"Ви стійте тут за свій край, а ми про вас не забудемо", - наголосив він.

Також він зауважив, що ніхто ніколи не зможе забрати Європу в України, бо Україна "вже тисячі років є Європою".

28 листопада ввечері перед мітингувальниками на Євромайдані у Києві виступила німецький депутат Європарламенту Ребекка Хармс. Вона висловила підтримку прихильникам євроінтеграції, що зібралися на площі. 

«Неправильно змиритись з порушеннями законодавства щодо однієї особи. Тому що така ситуація може повторитися із сотнями й тисячами людей в Україні» - наголосила депутат Європарламенту під час свого виступу.

1 грудня колишній голова польського уряду, лідер партії «Закон і справедливість» Ярослав Качинський прибув на Євромайдан. У своєму виступі пан Качинський заявив, що те, що відбувається, є хорошим досвідом для України. «Ви потрібні Євросоюзу». – сказав він. Він також зацитував Тараса Шевченка: «Хто не любить Україну, той не буде прощений». Також на Майдан були віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич, колишній глава Європарламенту Єжи Бузек.

"Ми, поляки, завжди тримаємо відкритими двері і завжди будемо вас підтримувати", - сказав на народом віче на Майдані Незалежності в Києві Протасевич, підкресливши, що говорить від імені президента і прем'єр-міністра Польщі.

Він підкреслив, що "незважаючи на те, що президент Янукович відмовився підписати Угоду про асоціацію у Вільнюсі, двері ЄС залишаються відкритими для України".

4 грудня міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле прибув на Майдан Незалежності з лідерами української опозиції. Після того, як оголосили про прибуття міністра, майданівці привітали його гучним скандуванням.

«Нам доля України абсолютно небайдужа. Ми виступаємо за європейські цінності, і заявляємо про те, що двері в ЄС залишаються відкритими. Україна повинна бути на борту Європи», – сказав Вестервелле.

4 грудня на Майдані виступив голова комітету національних меншин польського сейму Мирон Сич.

За словами Сича, у Польщі багато Євромайданів у різних містах. Так українці, які там живуть, підтримують події, які відбуваються в Україні.

Майдан відвідав і міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс.

"Я минулої ночі був на Майдані. Спілкувався зі студентами", - повідомив Тіммерманс під час свого виступу на 20-му засіданні Ради міністрів ОБСЄ у Києві.

За словами міністра, під час спілкування зі студентами він не помітив, щоб вони висували якісь політичні вимоги. "У них якихось політичних умов той не було, їх не дуже цікавлять політичні партії. Вони говорили про майбутнє, про своє прагнення, бажання їздити в інші країни, зустрічатися з іншими європейцями, набиратися знань, будувати своє майбутнє", - сказав глава МЗС Нідерландів.

5 грудня на Майдані виступили міністр закордонних справ Канади Джон Берд і голова Конгресу українців Канади Павло Грод.

Тим часом планується, що 7 грудня екс-президент Грузії Міхаїл Саакашвілі виступить на Майдані Незалежності в Києві. Повідомляється, що Саакашвілі «приїде підтримати українців, які вийшли боротися за свої права».

Окрім того, кілька депутатів грузинського парламенту від партії "Єдиний національний рух", лідером якої є Саакашвілі, вже кілька днів живуть у наметах на Майдані Незалежності в Києві.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: Литви, Нідерландів і Канади. ВІДЕО, гості, Польщі, євромайдан, Німеччини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]