Пт, 2024-04-26, 02:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:21
Масово гинуть перелітні птахи на заході США
Інші останні Новини світу

У місті Седар-Сіті, що в американському штаті Юта, тисячі водних пернатих розбилися об покриті асфальтом майданчики, очевидно, помилково прийнявши їх за водойми.

"Над містом низько висіли грозові хмари. Освітлені відкриті майданчики з повітря могли виглядати як поверхня води. Птахи сідали, щоб відпочити, і розбивалися об тротуар", - наводить ИТАР-ТАСС слова співробітниці департаменту дикої природи штату Терези Гріффін.

Орнітологам вдалося врятувати більш як 2 тисячі пернатих, представників виду рогачок, що отримали удари і контузії. Птахів випустили у великий ставок, розташований далеко від житлових районів, який не замерзає взимку.

Міські служби розпочали збір тисяч мертвих птахів з території автомобільних парковок розташованого в Седар-Сіті супермаркету мережі Walmart та інших місць.

"Я тут працюю 15 років. Птахи розбивалися і раніше, але це були локальні випадки. Нещастя такого масштабу я не пригадаю", - зазначила Гріффін.

Нагадаємо, тільки за січень цього року в багатьох країнах було зафіксовано масову загибель птахів з невідомих причин. Так, більше двох тисяч мертвих дроздів упали на місто Біб в американському штаті Арканзас. Жителі повідомляли, що птахи падали лише в одному районі, площа якого не перевищує два квадратні кілометри.

Водночас, на початку місяця, майже сотню мертвих птахів, серед яких галки, ворони та сороки, виявили мешканці міста Фальчепінг, розташованого на південному заході Швеції. Постраждалих птахів буде досліджено. Шведські експерти пояснити подію поки що ніяк не можуть. "Уявлення не маю, що сталося, і тому не хочу висловлювати здогадки. Нам треба спершу попрацювати у спокійній обстановці і методично", - сказав місцевий ветеринар.

А італійські експерти з дикої флори і фауни виявили мертвими більше тисячі звичайних горлиць, а також інших птахів родини голубиних поблизу міста Фаенца, в північній італійській провінції Равенна. За словами науковців, причиною загибелі голубів, можливо, є гіпоксія. Також, на думку деяких фахівців, до такого наслідку могла призвести епідемія чи вірусна інфекція, що вразила птахів, або ж хімічне отруєння, оскільки в районі, де було виявлено загиблих голубів, працює кілька заводів.

Через кілька днів італійські орнітологи припустили, що масова загибель птахів викликана звичайним, але масовим нетравленням шлунка - вони просто об'їлися відходами від обробленого соняшникового насіння на складських майданчиках розташованого поблизу олійного заводу.

Пізніше подібний випадок було зафіксовано в Канаді. Падіння на землю декількох десятків голубів сталося в околицях містечка Сент-Огюстен-де-Демор (провінція Квебек). Як повідомляється, кількість загиблих птахів досягла 80.

Черговий випадок незрозумілої масової загибелі птиці було зафіксовано і в турецькій провінції Бурсі, де загинули десятки шпаків. Фахівці проводять необхідні аналізи, проте встановити причину загибелі шпаків їм поки що не вдалося.

А от румунські дослідники розкрили причину масової загибелі птахів на сході країни, де місцеві мешканці вже почали побоюватися нової епідемії пташиного грипу. Експерти з'ясували, що шпаки померли від алкогольного отруєння. Вони наїлися виноградних вичавок, які залишаються в пресі після виробництва вина, і пташиний організм не впорався з отриманою дозою алкоголю.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1251 | Додав: adminA | Теги: масової загибелі птахів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]