Сб, 2024-04-20, 12:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:59
Місце зберігання секретного рецепту основи напою Coca-Cola поміняла
Інші останні Новини світу

Компанія Coca-Cola вирішила змінити місце зберігання секретної формули приготування сиропу, що лежить в основі її популярного в усьому світі газованого безалкогольного напою.

Відтепер рукописний рецепт секретної основи кока-коли - так званого препарату 7Х - буде зберігатися не в банківській комірці в американській Атланті (штат Джорджія), а в музеї "Світ кока-коли" у тому ж місті, передає ІТАР-ТАСС

Тепер всі відвідувачі музею зможуть помилуватися на секретну формулу. Правда, з невеликим застереженням: демонструватися буде не сам рецепт, а сейф, у якому він зберігатиметься під цілодобовою охороною.

За словами представників Coca-Cola, рішення "вилучити" формулу з комірки банку SunTrust ніяк не пов'язане з його рішенням в 2007 році продати свою частку в компанії.

"Секретний інгредієнт" кока-коли винайшов у 1886 році фармацевт з Атланти Джон Пембертон, і відтоді рецепт зберігається в таємниці. Хоча на частку 7Х припадає лише один відсоток вмісту кока-коли, саме він надає напою унікального смаку.

У світових ЗМІ неодноразово роздувався галас, що формулу нібито розкрито. Приміром, не дуже давно на сайті thisamericanlife.org затверджувалося, що рецепт "секретного інгредієнта" просочився в пресу ще в 1979 році.

Вони заявляли, що смакова добавка 7Х складається зі спирту, апельсинової, лимонної, мускатної й неролієвої (флердоранжевої) олії, коріандру й кориці.

Якщо ж її додати до суміші рідкої витяжки з листів коки, лимонної кислоти, кофеїну, цукру, води, ванілі й карамелі, то нібито вийде напій, що давно став символом Америки й найдорожчим брендом у світі.

Однак представники самої компанії-виробника відразу спростували факт "розкриття" формули.

Кілька років тому цілком серйозно стверджувалося, що в розшифрованому рецепті кока-коли виявилася кармінова кислота або екстракт із кошенілі - комахи, що живе в Мексиці і є основою для одного з найдавніших і найстійкіших барвників.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1119 | Додав: adminA | Теги: Coca-Cola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]