Пт, 2024-03-29, 07:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:15
МЗС переконує, що саме лише бажання вже гарантує Україні майбутнє в Європі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Гарантією членства України в Європейському Союзі є її бажання досягти цієї мети, підтримка народом європейських прагнень і географічне розташування країни. Про це сказав міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в ефірі "Свободи слова" на телеканалі ICTV.

"Наша гарантія вступу до ЄС - це, насамперед, перше - наше бажання, друге - наша географія, третє - наша ментальність, четверте - наше суспільство в цілому і та підтримка, яка сьогодні демонструється тут, на екранах", - сказав міністр.

Він зазначив, що з ЄС зближуватися повинна не тільки Україна, й і країни, що межують з її кордонами. "Я вважаю, що наступним етапом має стати, звичайно ж, розширення ще далі, оскільки Європа не обмежується Україною. Ми всі разом повинні хотіти, щоб наші сусіди на кордонах разом з нами мали таку ж можливість і хотіли б цього", - підкреслив міністр.

Також міністр закордонних справ України заявив, що українська влада відкрита і здатна слухати критику, висловлювану на її адресу.

"Ми передбачали зустрічі і з громадянським суспільством, і з опозицією. Це відкритість влади та здатність слухати ті меседжі, які йдуть від тих, хто її критикує", - сказав Грищенко.

"Ми хочемо країну, яка буде відповідати, з одного боку, демократичним цінностям, але з іншого боку - яка буде знати, що в цій країні якщо є закон і порядок, то він дотримується всіма. Чи все ідеально? Ні. Чи все відповідає всім стандартам? Ні. Але чи є зміни на краще? На мій погляд, так. Адже немає простих рішень", - підкреслив він.

Нагадаємо, що 19 грудня, у Києві відбувся саміт Україна-ЄС. Очікувалося, що на ньому буде парафовано угоду про Асоціацію України з ЄС, а також угоду про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Однак за підсумками саміту Україна не отримала гарантій долучення до Євросоюзу. Критичні висловлювання щодо політичної ситуації в Україні озвучили президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і голова Європейської Ради Герман ван Ромпей.

Втім, президент Віктор Янукович висловив задоволення результатами саміту.

Угода про асоціацію з ЄС - це потужний інструмент у руках України, вважає український дипломат

Угода про асоціацію з Європейським Союзом буде потужним інструментом у руках українського суспільства для того, щоб тиснути на владу з метою здійснення необхідних перетворень, які дозволили б модернізувати Україну, заявив в ефірі "5 каналу" представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

"Ми сьогодні досягли того, що офіційно було оголошено про завершення переговорів. І домовилися, що найближчим часом ми цю угоду парафуємо. Дійсно, наступний крок - це підписання угоди, це наступний виклик, над яким і українська дипломатія, я сподіваюся, за підтримки суспільства українського, ми будемо спільно працювати. Завдяки тому, що ми зможемо найближчим часом мати угоду - це буде потужний інструмент у руках українського суспільства для того, щоб тиснути на всіх нас, на дипломатичну службу, на урядові структури, здійснювати необхідні перетворення і реформи, які дозволили модернізувати нашу країну, і сенс угоди - це план модернізації української держави", - заявив Єлісєєв.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1091 | Додав: adminA | Теги: ЄС, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]