Ср, 2024-04-24, 13:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:31
На Заході України оголосили бойкот фірмам "регіоналів"
Інші останні Економічні новини
Активісти Євромайдану у Львові розпочали акцію економічного бойкоту підприємств і компаній, що належать чи контролюються членами Партії регіонів, пише ZAXID.NET.

Наразі акція полягає у тому, що на стіни і вітрини таких компаній, а також на їхні рекламні щити наклеюють наліпки з написом "Обережно!Власник-регіонал!".

Спочатку колона прийшла на пл. Галицьку до "OKСІ банку", де львів’ян закликали не тримати грошей у цій установі. Після цього колона рушила до крамниць "Родинна ковбаска", що на вул. Дудаєва і Дорошенка. На дверях магазинів і банку євромайданівці наклеїли наліпки з написом "Обережно! Власник – регіонал".

Організатори бойкотування політиків-"регіоналів" кажуть, що загалом таких наліпок є 10 тисяч. Тож у Львові і надалі формуватимуть невеликі групи людей, які розклеять їх по усьому місту.

Про бойкот продукції і послуг компаній, що належать членам Партії регіонів, вперше заявили зі сцени Євромайдану у п`ятницю о 14:00. Активісти оголосили звернення до місцевих "регіоналів" з вимогою протягом двох діб вийти з ПР, інакше погрожували розпочати кампанію закликів до економічного бойкоту.

Станом на вечір неділі 8 грудня ніхто з чільних представників ПР у Львові, які також є помітними персонами у бізнес-середовищі Львова, з партії не вийшов. Напередодні місцеві "регіонали" наголошували, що економічний бойкот завдать більшої шкоди не власникам бізнесу, а працівникам і пересічним споживачам.

На тернопільскому Євромайдані з'явилися "стовпи ганьби" для депутатів

8 грудня на Театральну площу у Тернополі знову вийшло понад 10 тисяч людей. На народному віче підтримували Марш Мільйонів, що проходив у Києві.

Підтримати людей вийшло і найвищі духовні чини із різних церков Тернополя. Вони молилися за долю України. Один зі священиків навіть тримав у руках невеликий державний прапор.

Прапорів на майдані було багато: синьо-жовті, червоно-чорні і партійні – "Свободи" та "Удару". Тернополяни приходили і з власноруч зробленими плакатами. На них писали "Не такі страшні воші з Росії, як гниди в Україні", або ж зображали Януковича та Азарова за гратами, із приписом "Свято наближається". Найголовнішим гаслом дня стало "Разом і до кінця".

Новинкою на майдані стали так звані "стовпи ганьби". На місцях розміщення рекламних оголошень прикріпили великі листки А4 із прізвищами депутатів обласної ради, які не прийшли на сесію у п'ятницю, 7 грудня. Тоді у сесійній залі відбувалося голосування за висловлення недовіри голові Тернопільської облдержадміністрації Валентину Хоптяну. Усіх, хто проігнорував засідання, назвали по фракціях та вказали, які саме посади вони займають. А над прізвищами розмістили написи "Вони зрадили Україну" та "Вони зрадили громаду Тернопільщини". Як повідомили у прес-службі обласної організації ВО "Свобода", таку акцію провели представники їхньої політичної сили.

На сцені виступали усі охочі: і представники політичних сил, і громадські діячі.

Мер міста Сергій Надал у своєму виступі зазначив, що суспільство вимагає докорінних змін влади.

"Яким буде світ завтра залежить від того, що відбувається на київських вулицях і майданах сьогодні", - заявив він.

Відтепер, за його словами, майдан і далі працюватиме щодня з 12 години. Загальноміський страйк продовжили на підтримку подій у Києві. От тільки школярі повертаються на навчання до шкіл, а студенти можуть приходити на майдан у другій половині дня, після складання іспитів.

Нагадаємо, регіони активно долучаються до Євромайдану в києві з 1 грудня.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: Заході України, бойкот фірмам регіоналів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]