Ср, 2024-04-24, 08:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:55
Найкращий вихід з ситуації в Україні – дострокові вибори президента - Ганне Северінсен
Інші останні Політичні новини
Екс-голова моніторингового комітету ПАРЄ, вважає Ганне Северінсен, що найкращим виходом з ситуації, яка склалась в Україні, є дострокові вибори президента.

«Було би успіхом, якби вдалося зібрати владу і опозицію за круглим столом, аби шукати вихід із ситуації. Гадаю, найкращим виходом були би дострокові президентські вибори. Чим швидше, тим краще. Янукович втратив довіру народу. Але для початку мають бути гарантії влади, що вона не застосує силу проти демонстрантів. Потрібні також зобов’язання про завершення реформи прокуратури та системи судочинства, яку обіцяють провести ще з 1995 року. Адже, за моїм враженням від Євромайдану, люди там насамперед тому, що вони втомилися жити в корумпованому суспільстві. Вони втомилися жити у беззаконні, вони ніколи не знають, що буде з ними», - сказала Северінсен.

За її словами, також варто говорити про санкції, але виключно стосовно до конкретних людей.

«Звісно, щодо тих, хто причетний до насильства та до вибіркового правосуддя, варто говорити про санкції. Чимало корумпованих українських можновладців переказують гроші на Захід. Ми маємо стежити за цим», - додала Северінсен.

Як повідомлялось, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський вважає, що нічні події в Києві продемонстрували небажання президента Віктора Януковича до діалогу з врегулювання ситуації в країні.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт вважає, що в Києві почалися репресії проти реформ.

Екс-глава представництва НАТО в Києві Джеймс Грін заявив, що відсьогодні з владою України потрібно розмовляти мовою санкцій.

Припинити насильство і зробити негайні кроки для відновлення довіри закликала українську владу Литва, яка головує нині у ЄС. Глава МЗС Литви наголосив, що українська влада за останній час, особливо цієї вночі, втратила багато довіри».

Раніше Держдеп США «висловив свою огиду щодо рішення української влади відреагувати на мирний протест на київському Майдані використанням спецпризначенців, бульдозерів та кийків, а не повагою до демократичних прав та людської гідності».

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики Кетрін Ештон висловила стурбованість тим, що міліція застосовує силу, аби прибрати мирних людей з центру Києва.

Нагадаємо, вночі 11 грудня бійці спецпідрозділу «Беркут» та військовослужбовці почали штурмувати барикади Майдану.

Проте через активний опір мітингувальників та оперативний під’їзд киян у центр столиці силовикам не вдалося провести зачистку центру громадянського спротиву.

Опозиція заявила, що після штурму Майдану Янукович "плюнув у обличчя" українцям і закрив шлях до компромісів. 



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: Ганне Северінсен, дострокові вибори президента, євромайдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]