Сб, 2024-04-20, 08:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:52
Не застосовувати силу США і Німеччина закликали Януковича
Інші останні Новини України
Віце-президент США Джо Байден у понеділок, 9 грудня, у телефонній розмові з українським президентом Віктором Януковичем висловив глибоку стурбованість у зв'язку з ескалацією насильства в Україні, передає "Росбалт".

Згідно з повідомленням на сайті Білого дому, віце-президент підкреслив необхідність негайно зупинити нагнітання ситуації і розпочати діалог з лідерами опозиції задля знаходження консенсусу.

Байден зазначив, що насильству немає місця в демократичному суспільстві і воно несумісне зі стратегічними відносинами між двома країнами.

Віце-президент підтвердив тверду підтримку США європейських прагнень України. Він підкреслив тісний зв'язок Сполучених Штатів та Європейського Союзу і привітав майбутні візити верховного представника ЄС Кетрін Ештон і заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд до Києва.

Зазначимо, ніч у таборі мітингувальників на Майдані Незалежності в центрі Києва минула спокійно. Всю ніч на сцені, встановленій на площі, тривав концерт, який вела Руслана Лижичко. Біля сцени перебувало кілька сотень людей, решта грілися біля багать, спали в наметах, а також у розташованому поруч Будинку профспілок.

Крім того, протестувальники активно обговорювали демонтаж барикад і блокпостів на вулицях Грушевського, Шовковичній та Лютеранській, які блокували підходи до Адміністрації президента та інших адмінбудівель. Захисники блокпостів пізніше також повернулися в табір.

Вестервелле просить Януковича не застосовувати силу

Віце-канцлер Німеччини, міністр закордонних справ Ґідо Вестервелле застерігає українську владу від насильства у відповідь на протести. Про це Вестервелле заявив у понеділок в Мадриді, повідомляє МЗС Німеччини.

"Свобода думки та зібрання мають бути захищені всіма державними органами; протести не повинні використовуватися як привід для вчинення актів насильства", - сказав Вестервелле.

"Кримінально-процесуальне законодавство, безумовно, не є правильним інструментом для пошуку гарного рішення", - додав він.

Віце-канцлер Німеччини також назвав "згубним" шлях "придушення, погроз чи насильства з будь-якого боку", передає "Українська Правда".

За словами Вестервелле, демонстрації в минулі вихідні на Майдані Незалежності в Києві ще раз "показали прагнення українського народу до Європи".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: США і Німеччина, Януковича, силу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]