Вт, 2024-04-16, 23:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:04
Новий теракт у Волгограді: підірвали тролейбус, десятки загиблих.ВІДЕО
Інші останні Новини російської федерації
У Волгограді в понеділок вранці, 30 грудня, стався вибух у тролейбусі, що слідував за маршрутом номер 15 з боку мікрорайону Сім вітрів, передає "Інтерфакс " з посиланням на МНС, в СКР і МВС факт вибуху підтвердили. За наявними даними, загинули 15 людей, постраждали 23.

Вибух стався в Дзержинському районі міста, на вулиці Качинци. Автобус не доїхав 50 метрів до зупинки "Качинський ринок". Як повідомили джерела в правоохоронних органах, вибух був великої потужності. За повідомленнями очевидців, в сусідніх будівлях вибило стекла. У зв'язку з вибухом обмежено рух на вулиці качинцами. Водіїв просять об'їжджати місце вибуху по проспекту Жукова, вулицю Землячки і Вершину Мамаєва Кургану.

Судячи з усього, вже можна говорити про те, що подія була терактом. Силовики поки не дають коментарів на цей рахунок, проте, як джерела в правоохоронних органах відзначають, що кваліфікувати подію можна саме так. "Вибух в Волгоградському тролейбусі, швидше за все, є терактом, за почерком нагадує два попередніх - в автобусі і на залізничному вокзалі", - сказав джерело.

"Скло і стіни тролейбуса повністю відсутні, каркас зруйнований. Вибуховий пристрій був закладений десь в середині транспортного засобу", - повідомив кореспондент "Росії 24". Він зазначив, що бачить на місці трагедії тіла загиблих, яких викинуло вибухом з салону.

Вибух стався в ранковий час пік на жвавій вулиці міста: з одного боку вулиці - торговий ринок, з іншого - гарнізонний універмаг. В даний час численні карети "швидкої допомоги" доставляють постраждалих до лікарень міста.

Подробиці події встановлюються. На місці працюють рятувальні служби та правоохоронці. Слідчі Слідчого управління СК РФ по Волгоградській області вже виїхали до місця вибуху. Також у Москві готується до вильоту борт МНС. "У готовності до вильоту готується борт МНС Росії Іл-76 з п'ятьма медичними модулями на борту для транспортування постраждалих", - повідомила представник відомства в ефірі телеканалу "Росія 24".

Напередодні вдень на залізничному вокзалі Волгограда стався вибух, жертвами якого, за останніми даними, стали 17 осіб. Слідство кваліфікувало подію як теракт. За попередніми даними, вибуховий пристрій привів в дію терорист-смертник.

"Місто в паніці, - заявляв у неділю радник губернатора Волгоградської області Казбек Фарнієв. - Два місяці тільки пройшло, і у нас знову теракти..." Чиновник, втім, підкреслював, що в даному випадку не варто зациклюватися на вірогідній національній приналежності організаторів і виконавців теракту і закликав співгромадян не нагнітати міжнаціональну напруженість.

Нагадаємо, за даними російських ЗМІ, силовики попередньо встановили особу смертниці, яка здійснила теракт 29 грудня на вокзалі у Волгограді. Була знайдена голова смертниці, яка привела в дію вибуховий пристрій. "За однією з версій, теракт могла вчинити уродженка Дагестану Оксана Асланова, проте ця інформація потребує підтвердження", - сказало джерело.

Після двох терактів у Москві посилили заходи безпеки

У Москві посилені заходи безпеки після двох терактів у Волгограді, повідомив у понеділок 30 грудня глава департаменту регіональної безпеки мерії Москви Олексій Майоров.

"Відповідні розпорядження дано, заходи вживаються", - сказав він.

"Сьогодні у зв'язку з подіями у Волгограді в місті вжиті конкретні заходи щодо забезпечення безпеки - і по лінії департаменту транспорту Москви, і по лінії служб, які займаються попередженням та ліквідацією надзвичайної ситуації", - повідомив Майоров.

"Розрахунок сил і засобів, природно, уточнено. Ще раз буде звернено увагу на підходи до місць масових заходів, на маршрути під'їзду наземним і підземним транспортом", - сказав він.

"Комплекс заходів, пов'язаний зі святкуванням Нового року та Різдва, залишається в силі. Однак розрахунок сил і засобів для забезпечення безпеки уточнено", - заявив Майоров.

Кадиров закликав "безмежно посилити" покарання за тероризм

Глава Чечні Рамзан Кадиров закликав прийняти закон, що"безмежно посилює покарання" за терористичну діяльність. Про це він написав сьогодні на своїй сторінці в Instagram, коментуючи теракт на залізничному вокзалі Волгограда.

"Я твердо переконаний в тому, що іграми в демократію і гуманність ми не викорінимо це зло. Я закликаю Держдуму на першому ж засіданні прийняти закон, що безмежно посилює покарання для тих, хто не тільки здійснює теракт, але поділяє ідеї терористів, поширює їх ідеологію, готує терористів ", - заявив Кадиров.

Також він закликав "оголосити поза законом усі радикальні рухи, партії та групи". "Не можна ділити злочинців на хороших і поганих", - зазначив глава Чечні. За його словами, "терористи не є ні мусульманами, ні християнами, якщо навіть вони цілодобово імітують вчинення молитов".

"Я від імені народу Чеченської Республіки висловлюю глибокі співчуття сім'ям загиблих у Волгограді, бажаю якнайшвидшого одужання постраждалим. Ми готові надати будь-яку допомогу і підтримку", - цитує Кадирова.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: Новий теракт у Волгограді: підірвал, десятки загиблих.ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]