Ср, 2024-04-24, 04:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
Опізнано "беркутівців", які застосували силу до мітингуючих і журналістів - ЗМІ
Інші останні Надзвичайні новини
Журналісти та небайдужі дізналися і виклали фото декількох силовиків, причетних до побиття журналістів і мирних мітингувальників.

Зокрема, в мережу потрапило фото в. о. командира 3-ї роти "Беркута" Євгена Антонова, якого громадськість підозрює в побитті фотокореспондента Reuters Гліба Гаранича ввечері 29 листопада на Майдані Незалежності.

Зокрема, фотограф Влад Содель пише: "UDP: Дякуємо Олександр Піддубний, завдяки йому цей "герой" став відомим - це Антонов Євген Федорович, в.о. командира 3-ої роти Беркуту (Київ) м.т.: 097-953-18-97. Родом з Житомирщини.

Це фрагмент фото Гліба Гаранича, фотокора Reuters, на якому, поки що невідомий, старший лейтенант київського "Беркуту". Це він почав бити ногами Гліба по ногам і по камері, а підлеглі хороброго старлея потім кийками розбили Гаранічу голову.

Не треба забувати, що цей старлєй, батько двох дітей, був одним з тих, хто керував побиттям студентів під стелою на #євромайдан

Україна. Київ. Майдан незалежності. 30.11.2013

Gleb Garanich - http://gdb. rferl.org/1BEE2F19-4C69-9067-6CD-2E3F8906E_mw1024_n_s_jpg".

Також в інтернеті розповсюджуються фотографії інших "беркутівців", яких підозрюють у побитті учасників мирного мітингу на Майдані.

Як повідомлялося, 30 листопада вночі "Беркут" жорстоко розігнав Євромайдан в Києві. За словами очевидців, близько четвертої ранку тисячі бійців спецпідрозділу "Беркут" штурмували кілька сот студентів, які проводили мирну акцію на підтримку євроінтеграції України. На відеозаписах , оприлюднених в інтернеті, видно, як бійці "Беркута" відтісняють людей від монумента Незалежності, при цьому б'ючи їх палицями. Когось продовжували бити навіть після того, як він впав. На кадрах також видно людей із закривавленими обличчями.

Головний лікар Київської станції швидкої допомоги Анатолій Вершигора на брифінгу повідомив, що медичну допомогу було надано 35 постраждалим від міліції в результаті нічного розгону акції на Майдані Незалежності.

Ті, кому вдалося врятуватися з Майдану Незалежності, знайшли притулок в Михайлівському соборі на території монастиря, який тривалий час був оточений бійцями спецпідрозділу. Щоб підтримати учасників Євромайдана, туди стали приходити громадяни. Увечері 30 листопада на Михайлівській площі, за різними даними, перебували від 20 до 40 тисяч громадян.

У неділю, 1 грудня, в Україні пройшла наймасовіша в історії країни акція громадянського протесту, в якій тільки в Києві взяли участь понад півмільйона осіб. Однак провокатори влаштували сутички під Адміністрацією Президента України, в результаті яких постраждали майже 200 учасників акції протесту і, за даними МВС, 140 правоохоронців. При цьому під час останніх акцій протесту від рук правоохоронців постраждали більше 40 українських і зарубіжних журналістів.

У середу, 4 грудня, акція протесту продовжується.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1003 | Додав: adminA | Теги: беркутівців, силу, євромайдан, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]