Вт, 2024-04-23, 12:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:38
Опозиція оголосила план дій на наступний рік
Інші останні Політичні новини
"Батьківщина" оприлюднила план дій щодо притягнення винних у розгоні Євромайдану, звільнення політв'язнів, відновлення парламентсько-президентської республіки і підготовки до виборів президента.

Для виконання вимоги учасників Євромайдану про покарання винних у побитті учасників мирних акцій координатори протесту планують пікетувати особисті будівлі чиновників, від яких залежать розслідування щодо винних у побитті маніфестантів. Серед них - Віктор Янукович, Микола Азаров, Віктор Пшонка, Віталій Захарченко і Андрій Клюєв. Пікети будуть організовані Штабом національного спротиву і АвтоМайдану протягом січня 2014 року.

Крім того, планується провести кампанію громадського осуду виконавців розгону Євромайдану, а також суддів і прокурорів, які підтримують "політичні" звинувачення. Євромайдан збирається сформувати публічний люстраційний список і в майбутньому притягти їх до відповідальності.

Повний список працівників "Беркута", які брали участь у розгоні Євромайдану, збираються оприлюднити до 10 січня 2014 року.

Водночас учасники протестів планують оприлюднити в зарубіжних ЗМІ відомості про активи "Сім'ї" за кордоном, наполягати на їхньому блокуванні за стандартами ФАТФ і пікетувати зарубіжні банки, в яких обслуговуються рахунки української влади.

У той же час у січні планується провести пікети компаній "Сім'ї" в Україні і за кордоном, а також бойкотувати їхню продукцію.

До середини січня Євромайдан планує звернутися до Євросоюзу і США з проханням прискорити запровадження персональних санкцій проти представників влади (до 10 січня) і передати в міжнародні організації відомості про порушення прав людини та перелік відповідальних за них (до 15 січня).

Крім того, координатори протестів пропонують вжити ще низку дій щодо звільнення політв'язнів, відновлення парламентсько-президентської форми правління, підготовки до виборів, донесення ідей Майдану населенню України та поширенню протесту на всі регіони країни.

У разі невиконання вимог організатори Євромайдану обіцяють влаштувати всеукраїнський попереджувальний страйк 24 січня, а 22-24 січня пікетувати резиденції вищих посадових осіб України.

Кілька аеропортів, театрів і вишів вирішили брати участь у Всеукраїнському страйку

Страйкоми луганського, миколаївського та чернівецького міжнародних аеропортів ухвалили рішення про участь у всеукраїнському страйку. Про це повідомляє Всеукраїнський страйковий комітет на своїй сторінці у Facebook.

Держава заборгувала працівникам даних аеропортів заробітну платню на суму понад 2 млн грн.

Крім цього, страйкоми викладачів Національного авіаційного університету та Національного транспортного університету провели спільні збори, на яких також вирішили підтримати ініціативу щодо проведення всеукраїнського страйку. Викладачі цих столичних вищих навчальних закладів не отримали заробітної платні за грудень.

В страйкомах вважають, що це переслідування за активну участь студентів цих університетів у Євромайдані.

Скарги про невиплату зарплатні надходять і з інших навчальних закладів.

Через чотиримісячну заборгованість з виплати заробітної платні, працівники Чернігівського обласного філармонійного центру також створили страйком та розпочали підготовку до всеукраїнського страйку.

Раніше з аналогічною ініціативою виступили страйкоми Черкаського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, Львівського академічного театру імені Курбаса, Львівського драматичного театру імені Лесі Українки та Львівського театру юного глядача.

Точна дата всеукраїнського страйку буле оголошена Всеукраїнським страйковим комітетом у першій декаді січня.

Про свій намір взяти участь у всеукраїнському страйку заявили вже десятки підприємств, установ та організацій по всій країні.

Мер Тернополя обговорить план виходу з кризи з міськими головами

Міський голова Тернополя Сергій Надал ініціює зустріч міських голів для обговорення плану виходу з політичної кризи.

Як повідомили в прес-службі міської ради, з такою ініціативою він виступив для того, щоб настрої місцевих громад виразити у конкретні рішення.

"Лідери місцевих громад можуть стати важливою стороною пошуку шляхів виходу з сьогоднішнього протистояння. Базові питання, які мають бути покладені в основу руху далі, це – відновлення євроінтеграції, докорінна зміна системи влади з перерозподілом повноважень з центру на місцеві рівні. Також сьогодні важливо зберегти єдність країни, не допустити розгортання сепаратистських настроїв, зупинити ескалацію насильства", – акцентував Надал.

За його даними, ідею спільного засідання міських голів уже підтримали мери Івано-Франківська, Хмельницького, Львова, Луцька, Вінниці.

Наразі розробляються пропозиції. Планується, що така зустріч відбудеться у Тернополі у січні.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: Опозиція оголосила план дій на наст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]