Пт, 2024-03-29, 07:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:20
Опозиція розпочинає запис охочих до об'єднання "Майдан"
Інші останні Політичні новини
Сьогодні, 24 грудня, на столичному Майдані Незалежності розпочнеться запис усіх, хто бажає увійти до Народного об`єднання "Майдан". Про це на брифінгу у Штабі національного спротиву повідомив народний депутат, один з лідерів партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, передає прес-служба партії.

"Вчора відбулося засідання ради "Майдану". Прийнято рішення щодо реєстрації нашого об`єднання, і, відповідно до законодавства, якщо об`єднання має всеукраїнський статус, то це має відображатися в його назві. Тому Народне об`єднання буде називатись Всеукраїнське народне об`єднання "Майдан" І вже сьогодні у другій половині дня ми просто на Майдані розпочнемо прийом бажаючих вступити до Всеукраїнського об`єднання "Майдан", - сказав Турчинов.

У свою чергу, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк зазначив, що рада "Майдану" формувалась прозоро, що там не ділили посад. "Я прошу, щоб у нас припинились будь-які дискусії, що хтось невдоволений якоюсь посадою. Ми не ділили посад. У нас всі - уповноважені особи. Все йде демократичним шляхом", - запевнив Яценюк.

22 грудня учасники Народного віча на Майдані Незалежності у Києві ухвалили резолюцію про створення Народного об’єднання "Майдан" для боротьби з чинною владою.

Співголовами ради новоствореного "Майдану" стали Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок, Сергій Квіт, Руслана Лижичко та Юрій Луценко.

Також організатори затвердили наступний персональний склад Ради "Майдану": Арсен Аваков, Тарас Бойків, Олексій Гарань, Василь Гацько, Ігор Жданов, Андрій Іллєнко, Ірена Карпа, Сергій Квіт, В'ячеслав Кириленко, Ігор Коліушко, Віталій Кличко, Руслан Кошулинський, Іван Крулько, Руслана Лижичко, Ігор Луценко, Юрій Луценко, Марія Матіос, Андрій Мохник, Валерій Пацкан, Олег Осуховський, Сашко Положинський, Петро Порошенко, Віталій Портников, Сергій Рахманін, Єгор Соболєв, Сергій Соболєв, Олександр Сушко, Вікторія Сюмар, Борис Тарасюк, Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, Олег Тягнибок, Валерій Чалий, Віктор Чумак, Зорян Шкіряк, Єлизавета Щепетильникова, Арсеній Яценюк.

Яценюк оголосив основні завдання

Арсеній Яценюк оголосив основні завдання, які ставить перед собою Всеукраїнське об’єднання "Майдан".

"Завтра ми знову будемо збиратись, щоб обговорити перші нариси з програмних засад діяльності", - додав Яценюк.

За його словами, потрібно залучити до Всеукраїнського об’єднання "Майдан" максимальну кількість людей, тому "зараз ми пропрацьовуємо схему. Відкривається інтернет-сайт. Видача посвідчень, які вчора затверджені, видача значків, залучення максимальної кількості громадськості".

Він підкреслив, що перед "Майданом" стоїть декілька завдань, перше з яких – "формування нової української Конституції, щоб український народ відчув, що він керує країною, а не президенти, прем’єри і народні депутати".

Ще одне завдання – "формування плану змін для країни": "Для цього ми формуємо групи по кожному сектору: починаючи з економіки і закінчуючи зовнішньою політикою - щоб Всеукраїнське об’єднання "Майдан" вийшло з чіткою програмою дій". Яценюк також повідомив, що буде сформовано групу для допомоги активістам Євромайдану, які переслідуються владою.

"Завтра ми затвердимо склад групи, яка надаватиме не тільки юридичну допомогу, яку ми сьогодні надаємо за рахунок наших партійних структур, але й організаційну, технічну і фінансову допомогу тим, хто брав чи братиме участь у Євромайдані і хто переслідується владою чи "тітушками", - сказав він.

Ще одне завдання об’єднання "Майдан", за словами Яценюка, стосується президентських виборів 2015 року, в тому числі захисту їхніх результатів.

Також Яценюк наголосив: "Ми не ділили посад, у нас всі уповноважені особи. Вчора ми приймали рішення, яким чином формувати виконавчі органи та відповідні комісії. Усе іде демократичним шляхом".

На Львівщині розпочалося формування осередку НО "Майдан"

На Львівщині розпочалося формування обласної організації Народного об’єднання "Майдан". Як повідомили у прес-службі народного депутата Ірини Сех, у понеділок, 23 грудня, на засіданні Координаційної ради при Львівській обласній раді та Львівського регіонального штабу національного спротиву було створено раду обласного осередку Народного об’єднання "Майдан", до якої вже увійшли представники громадськості, опозиційних політичних сил, студентство.

Як зазначається у повідомленні, співголовами комітету зі створення ради обласної організації Народного об’єднання "Майдан" вже стали: поет Ігор Калинець, екс-ректор Львівського національного університету ім. Франка Іван Вакарчук, громадський діяч Володимир Парубій, депутати ВРУ Ірина Сех, Роман Ілик, Ярослав Гінка, голова фракції "Свобода" у Львівській облраді Андрій Холявка, голова фракції "Батьківщина" Львівської облради Микола Кадикало, голова фракції "УДАР" Львівської облради Оксана Юринець та співкоординатор львівського Євромайдану Василь Молдаван.

Ірина Сех розповіла, що склад Ради буде розширюватися і на даний час проходить процес обговорення кандидатур.

За її словами, вже зараз чимало громадських діячів та організацій пропонують своїх представників до складу Ради, серед яких громадські діячі, науковці, письменники, керівники навчальних закладів та представники місцевих рад.

"Є перша заява про вступ до об’єднання - Львівська обласна організація "Меморіалу" імені Василя Стуса подала заяву з проханням прийняти в колективні члени НО "Майдан" їхню організацію", - зазначила Сех.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: об'єднання Майдан, опозиція, запис | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]