Чт, 2024-03-28, 23:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:24
Організатори закликали прийти 17 і 24 грудня. ВИДЕО
Інші останні Новини світу

Мітинг на Болотяній площі в Москві проти результатів парламентських виборів завершився виступом опозиційного політика Володимира Рижкова, повідомляє британська телерадіокорпорація Бi-Бi-Сi.

Люди почали розходитися. Про події не повідомляється. В той же час багато хто продовжує залишатися біля сцени, з якою лунає пісня "Ми чекаємо на зміни" групи "Кіно".

Як повідомляє сайт газети КоммерсантЪ, який веде текстову трансляцію з місця подій, до настання вечора зі сцени заявили, що на мітинг зібралися близько 85 тисяч осіб. Раніше в поліції називали число в 25 тисяч осіб, а ЗМІ схилялися до цифри в 40-50 тисяч осіб, а за оцінками самих організаторів - 60-100 тисяч, передає РБК. З кадрів трансляції видно, що простір площі не зміг умістити всіх, що прийшли.

За даними поліції, на акції зібралося не більше 20 тисяч осіб.

За словами спостерігачів, ця акція стала наймасовішою в Москві з кінця 90-х років.

Лідери опозиції закликали своїх прихильників зібратися на нову акцію протесту в Москві за два тижні - 24 грудня. За словами Володимира Рижкова, подібні акції пройдуть по всій країні.

Раніше лідер "Яблука" Сергей Мітрохін закликав прихильників вийти на Пушкінську площу в Москві наступної суботи 17 грудня.

Також представник руху "Солідарність", що організував мітинг на Болотяній площі, закликав провести аналогічний захід 17 і 24 грудня.

Натовп у відповідь йому скандував "Ми прийдемо ще". Організатори звернулися до людей, що зібрались, з проханням почати організовано покидати мітинг.

Раніше повідомлялося, на мітингу виступили політики і громадські діячі. Борис Нємцов заявив, що "Єдина Росія" набрала на недавніх виборах максимум 30%, і зажадав повторного голосування, на що присутні відповіли схвальними вигуками.

Учасники мітингу схвалили резолюцію мітингу "За чесні вибори", яку опозиціонер Рижков зачитав зі сцени.

"Учасники мітингу вимагають негайного звільнення всіх політв'язнів, скасування підсумків фальсифікованих виборів, відставки глави Центрвиборчкому Володимира Чурова і розслідування його діяльності, розслідування всіх фактів порушень і фальсифікацій, покарання винних, реєстрації опозиційних партій, ухвалення демократичного законодавства про партії і вибори, проведення нових відкритих і чесних виборів", - мовиться в резолюції.

Як раніше повідомлялося, за інформацією низки ЗМІ, що через ризики обвалення Лужкового мосту біля Болотяної площі під ним чергують катери. Канал біля площі також патрулювали кораблі на повітряній подушці. У небі над площею літав вертоліт.

Повідомлялося, що серед натовпу на Болотяній площі можна помітити незвичайні плакати з гаслами. Один з таких: "Ми не голосували за цих сволот. Ми голосували за інших сволот. Вимагаємо перерахунку!" Є схожий плакат: "Я не голосував за "Єдину Росію", я голосував за інших сволот. Вимагаю перерахунку".

Нагадаємо, сьогодні мітинги на знак протесту проти фальсифікацій на виборах пройшли у ряді міст Росії. Вже повідомлялося про акції в Барнаулі, Улан-Уде, Іркутську, Владивостоку, Хабаровську, Пензі, Ростові-на-Дону. У Новосибірську на мітинг вийшли 3,5 тисяч осіб, в Санкт-Петербурзі - також декілька тисяч.

Як відомо, у неділю, 4 грудня, у РФ пройшли парламентські вибори, на яких партія влади "Єдина Росія" втратила конституційну більшість у Держдумі. Порушення на виборах викликали масові акції протесту в Москві та Санкт-Петербурзі, які було жорстко придушено поліцією.

Раніше повідомлялось, влада Москви дозволила опозиції зібрати на Болотній площі 30 тис людей. За даними Бі-Бі-Сі для охорони порядку й забезпечення безпеки 10 грудня на вулиці Москви мали ввести 50 тисяч поліцейських і військовослужбовців внутрішніх військ.

На мітингу на Болотній площі повинні виступити тележурналіст Леонід Парфьонов, письменники Борис Акунін і Дмитро Биков, депутат Державної думи Геннадій Гудков, музикант Noize MC, журналіст Сергій Пархоменко та телеведуча Тетяна Лазарєва. Про намір відправити на мітинг своїх представників заявили Комуністична партія, а також партії "Справедлива Росія", ЛДПР і "Яблоко".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1079 | Додав: adminA | Теги: Болотяній площі в Москві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]