Чт, 2024-04-25, 12:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:29
Оживляти м'які іграшки навчилися японці. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій
Фахівці Японського науково-технологічного агентства, університетів Токіо і Кейо розробили пристрій, який легко і просто перетворює будь-яку плюшеву іграшку на м'якого робота.

Пристрій під назвою PINOKY виглядає як браслет, що надягається на лапу, вухо або хвіст іграшки, після чого ці частини тіла пристрій починає рухати, одержуючи сигнали з пульта дистанційного керування.

Зазначимо, що пристрій не лише рухає частину тіла, але і містить мікроконтролер та фотосенсор, за рахунок яких прилад можна легко запрограмувати, й іграшка запам'ятає і сама повторить рухи, які людина здійснювала її лапою.

Крім того, завдяки PINOKY іграшки починають виконувати голосові команди і незвичайні накази, що віддаються, наприклад, трясінням пульта.

Фахівці вважають, що PINOKY у майбутньому стане в нагоді не лише для розваги дітей. У дорослих такого роду пристрої можуть стати новою формою спілкування на додачу до голосового і відеозв'язку.

За словами розробників, іграшки або якісь інші об'єкти, що перебувають далеко одне від одного, можуть бути синхронізовані, щоб люди, які дзвонять, не лише спілкувалися голосом, а й висловлювали свої думки і почуття за допомогою рухів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1159 | Додав: nowyny | Теги: М'які іграшки, японці, живі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]