Пт, 2024-03-29, 16:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:02
Парк кованих фігур у Донецьку розкрадають на сувеніри
Інші останні Новини з регіонів України
У Донецьку вандали розбирають на частини унікальне творіння донецьких ковалів Парк кованих фігур, що розташований в сквері за мерією.

"В останні роки було все благополучно, ми раділи за городян. Зрозуміло, що деякі поломки були і так. Регулярно діючі моделі ламаються: гойдалки ті ж або ваги... А тут буквально за один день просто шквал негативу", - скаржиться секретар Гільдії ковалів Донбасу Євген Лавріненко.

Спочатку ковалям повідомили, що біля фігури з Алеї містики "Народжена у вогні" вкрали один елемент. Гігантська підкова, виготовлена кримськими майстрами, увішані ковальськими амулетами.

Мабуть, комусь в господарстві знадобився горщик - саме на нього зазіхають варвари. В той же день майстер художнього зварювання Віктор Михальов гуляв по парку і побачив, що на Алеї казок відсутня виготовлена ​​ним "Яблунька".

Дізнавшись про ці два випадки, в Гільдію ковалів звернулися майстри, які цього року для Алеї містики виготовили Доброго Шубіна. "Хазяїна шахти" викували з довжелезною бородою, в руках у нього кирка, ліхтар і монетка, яку потрібно терти на щастя.

Хулігани "підстригли" Доброго Шубіна, обламавши йому бороду. Крім цього, невідомі видерли у дідка щасливу монетку.

"Такого зухвалого вандалізму ще не було. Виявляється, народ не тільки фотографується, але ще й відгвинчує сувеніри собі на пам'ять. Це не дуже добре", - нарікають автори робіт.

Остання алея, яку відкрили у Парку кованих фігур, була Алея прикмет і забобонів. І саме ця алея піддається найбільшій атаці хуліганів.

Незважаючи на випадки вандалізму, ковалі не будуть клопотати про те, щоб парк патрулювали більше міліціонерів. "У першу чергу, повинна допомогти любов городян до свого міста. Це найголовніша захист", - кажуть ковалі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1161 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]