Пт, 2024-04-19, 02:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:50
Підготувати "великий план" підтримки України закликав ЄС Качинський
Інші останні Новини Європейського Союзу
 Лідер найбільшої опозиційної партії у Польщі "Закон та справедливість" (PiS) та колишній глава польського уряду Ярослав Качинський закликав Європейський союзу підготувати "великий план" підтримки України.

Про це йдеться в повідомлені розміщеному на офіційному веб-сайті партії. "Україна насправді потребує великого плану. Це не може бути якась дрібна підтримка. Це повинні бути масштабні дії. ЄС може до них вдаватися тоді, коли треба", - заявив він.

Лідер PiS також сказав, що від того, який шлях вибере зараз Україна залежить, як далеко сягне демократизація на європейському континенті, в тому числі, в Росії.

Глава польського МЗС Радослав Сікорський критично прокоментував цю заяву опозиційного політика. "Очікую від політиків PiS декларації, скільки польських мільярдів хочуть закачати у скорумповану економіку України, аби перекупити президента Януковича", - написав він на своєму twitter. Він також заявив, що не можна погоджуватися на "меркантильну логіку" Росії, Президента України Віктора Януковича та PiS , зауваживши, що спочатку треба запроваджувати реформи, а потім вже отримувати допомогу.

Глава МЗС також наголосив, що "великий план" для України вже існує. "Це Угода про асоціацію. Значні кошти теж з МВФ. Треба тільки почати запроваджувати реформи", - написав він у twitter в неділю вранці.

Як повідомляв УНІАН, українська влада назвала основною причиною відмови від підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі недостатню фінансову підтримку Євросоюзу.

Українська сторона оцінила необхідні реформи в близько 160 мільярдів євро, заявляючи, що ЄС запропонував лише 1 млрд євро підтримки. Польща, яка вступила в Євросоюз в 2004 році, отримала за тринадцять років підготовки до приєднання до євроспільноти менше 6 мільярдів євро.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: великий план підтримки України, ЄС, Качинський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]