Чт, 2024-03-28, 11:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:18
Підмахнути наосліп: Україні пропонують підписати УА просто завтра
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Якщо Україна прийме рішення, угода про асоціацію з Україною може бути підписана наприкінці цього тижня. Про це заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, пише "Українська правда".

"Якщо від української влади буде чіткий сигнал, ми готові підписати угоду завтра або післязавтра. Можливо, якби президент дав завтра сигнал, до кінця тижня ми можемо підписати на засіданні Ради голів МЗС", - сказав він.

Більдт додав, що українська влада часто каже в ЄС одне, і це "часто сильно відрізняється від того, що представники влади кажуть в іншому місці". Більдт додав, що "двері для України звичайно відчинені". "Ми готові підписати угоду в будь-який час. Але останнє рішення за Януковичем", - зазначив Більдт. Більдт також торкнувся позиції Росії щодо євроінтеграції України. "Що ми бачили з російського боку, то це те, що вони запустили потужну пропагандистську кампанію, яка ґрунтується на неправдивій інформації, а часом і просто на брехні, проти Угоди про асоціацію (України та ЄС). І це, звісно, має вплив. І вони вдалися також до досить широких торговельних заходів. Ідеться про пропагандистську війну і економічний тиск, до яких вдаються щодо України", – сказав Більдт.

Представник Єврокомісії: роботу з підписання УА завершено, слово за Києвом

На нинішній стадії Київ не взяв на себе жодних зобов'язань щодо перспектив підписання Угоди про асоціацію з ЄС і невиразно реагував під час недавньої зустрічі між єврокомісаром Штефаном Фюле і першим віце-прем'єром України Сергієм Арбузовим, заявив у понеділок на брифінгу в Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Петер Стано, пише "Інтерфакс-Україна".

"Переговори (з Україною - ред.) йдуть в даний час на рівні Ради ЄС із закордонних справ. Але я хотів би уточнити, що немає зупинки в роботі щодо Угоди про асоціацію", - сказав Стано.

За його словами, "робота закінчена торік, і переговори стосовно тексту цієї угоди прийшли до позитивного фіналу". Текст був парафований і підготовлений до саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі.

"Тепер потрібно, щоб Україна швидко підписала цю угоду з його торговельною частиною і втілювала в життя", - зазначив представник Єврокомісії.

Він повідомив, що Фюле на зустрічі з Арбузовим пояснив, що при зобов'язаннях підписання угоди Україні ще належить подолати низку конкретних етапів.

"Як наслідок, зараз немає робіт, як таких, за угодою про асоціацію. Вони закінчені. Тепер питання стоїть про те, як ця угода може бути підписана і швидко реалізована, задовольняючи при цьому побажання України", - повідомив прес-секретар ЄК.

Наприкінці минулого тижня єврокомісар з питань розширення Фюле заявив, що Європейський Союз відкладає роботу з українською владою щодо Угоди про асоціацію.

"Слова і дії президента та уряду щодо Угоди про асоціацію розходяться все глибше і глибше. Їхні аргументи не мають ніякого зв'язку з реальністю", - йдеться в повідомленні в мікроблозі Фюле в Twitter.

Говорячи про відносини з Україною, Фюле нагадав, що нещодавно говорив з першим віце-прем'єром Арбузовим в Брюсселі. "Після цієї глибокої дискусії були обумовлені чіткі зобов'язання підписати. Робота відкладена, немає ніяких відповідей", - зазначив єврочиновник.

У свою чергу Арбузов заявляв, що Україна не відмовлялася від переговорів з Євросоюзом щодо підписання Угоди про асоціацію.

"Саме створення трьох робочих груп, які ми створили з паном Фюле під час останньої зустрічі, і є гарантією того, що ми продовжуємо роботу і готуємося до підписання (Угоди з ЄС - ред/)", - сказав він. "Сама робота підтверджує, що для нас це дуже важливо і що ми йдемо до підписання (...), і ми готуємося до цього", - запевнив Арбузов.

За його словами, ці робочі групи повинні разом дати відповідь, "яка допомога необхідна Україні, чи на поворотній основі, яка сума необхідна". "Для цього ми поїдемо знову, відпрацюємо і вийдемо разом на цю суму", - сказав перший віце-прем'єр, не уточнюючи розміри можливої допомоги.

Нагадаємо, раніше Карл Більдт спростував інформацію про припинення підписання Асоціації і заявив, що для України двері для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом "широко відчинені".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 827 | Додав: adminA | Теги: Україні, підписати УА просто завтра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]