Сб, 2024-04-20, 12:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:47
Побиття Чорновол розслідують "Репортери без кордонів"
Інші останні Політичні новини
"Репортери без кордонів" проводять власне розслідування брутального побиття журналістки Тетяни Чорновол. Про це повідомив "Німецькій хвилі" голова правління цієї міжнародної організації Кристіан Мір.

За словами Міра, журналістське розслідування ще триває, і тому він поки не може сказати, хто міг бути причетний до замаху і що стало причиною. Але цей випадок, безумовно, вартий якнайрізкішого осуду, додав представник правозахисної організації.

Мір закликав українську владу зробити все для того, аби було притягнуто до відповідальності "винуватців та причетних до цього замаху".

Водночас, за словами Міра, вже тепер очевидно, що цей напад вписується у "загальну небезпечну атмосферу діяльності журналістів в Україні". На думку представника "Репортерів без кордонів", великою проблемою України є те, що багато випадків насильства стосовно журналістів залишаються непокараними.

"Найбільше ми боїмося, що замах на журналістку Тетяну Чорновол залишиться безкарним",- підкреслив Мір.

Нагадаємо, вночі 25 грудня невідомі жорстоко побили журналістку, активістку Євромайдана Тетяну Чорновол. Зараз вона перебуває в реанімації.

Міліція вже відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство). Опозиція вважає напад замахом на вбивство.

Затримані двоє чоловіків, причетних до нападу на Тетяну Чорновол. Третій перебуває у розшуку. Авто нападників належало Олександру Храмцову. Храмцов продав машину Porsche Cayenne Сергію "Коту" Котенко півроку тому.

У Мережі також опубліковано відео з відеореєстратора машини постраждалої журналістки.

Варто зазначити, що в "сніжній" справі жінок-депутаток від Партії регіонів, яких під будівлею Верховної Ради 2 квітня закидали сніжками, міліція порушила кримінальну справу за спробу вбивства.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: побиття Чорновол, Репортери без кордонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]