Чт, 2024-03-28, 15:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:11
Поблизу аварійної АЕС "Фукусіма-1" сталися два сильні землетруси
Інші останні Новини світу

Два відчутні землетруси сталися поблизу японської префектури Фукусіма, де розташована аварійна АЕС "Фукусіма-1".

Вночі в районі Фукусіми відчувалися підземні поштовхи магнітудою 4,4. Епіцентр землетрус зафіксовано в префектурі Міягі, а вогнище залягало на глибині 50 км. Відчутні поштовхи були зафіксовані в п'яти префектурах, зокрема і в префектурі Фукусіма, передає ИТАР-ТАСС.

Услід за тим землетрус магнітудою 5,1 стався в небезпечній близькості від префектури Фукусіма. Епіцентр землетрусу був на схід від узбережжя, але через украй малу глибину залягання - лише 10 км - сильні поштовхи відчувалися в десяти префектурах центрального японського острова Хонсю, включаючи Фукусіму.

За повідомленням національного метеорологічного управління Японії, загрози цунамі не виникло.

Компанія-оператор аварійної АЕС Tokyo Electric Power не повідомляла про будь-які порушення в роботі станції. Про руйнування і потерпілих унаслідок цих двох землетрусів інформації також не надходило.

8 листопада землетрус магнітудою 6,9 стався біля берегів японського острова Окінава. За даними сейсмологів, епіцентр землетрусу був за 218 кілометрів на північний захід від міста Наха - адміністративного центру префектури Окінава. Осередок підземних поштовхів залягав на глибині 209 кілометрів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1116 | Додав: adminA | Теги: Фукусіма-1, землетруси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]