Пт, 2024-03-29, 08:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:20
"Податок на розкіш" ввели у Франції
Інші останні Новини Європейського Союзу
Французькі спортивні клуби готуються до величезних збитків.

Конституційна Рада Франції затвердила в неділю ініціативу президента Франсуа Олланда про 75% податку, яким обкладаються доходи громадян, що перевищують 1 млн євро (1,38 млн доларів США), - так званий "податок на розкіш".

Про це повідомляє NEWSru.co.il.

Ініціатива повинна сприяти встановленню соціальної справедливості в країні.

Раніше Конституційна рада анулювала скандальний законопроект як "невідповідний законам країни", проте уряд запропонував іншу схему, в рамках якої 50% податку платить власник підприємства, що виплачує своїм співробітникам оклади, що перевищують 1 млн євро.

Експерти відзначають, що дана міра при всьому своєму популізмі була б вельми малоефективною: під підвищення підпало б украй незначне число платників податків, і нова міра принесли б в казну від 100 до 300 мільйонів євро - мізерної суми порівняно з дефіцитом бюджету Франції, що обчислюється 85 мільярдами євро.

Раніше керівництво французького футболу висловило рішучий протест проти цього кроку, схваленого парламентом країни в законопроекті бюджету на 2014 рік і загрожує принести величезні збитки спортивним клубам.

Відзначимо, нещодавно влада Франції заявили, що країна оподаткує Youtube, щоб профінансувати кінематограф.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: Франції, Податок на розкіш | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]