Сб, 2024-04-20, 18:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:29
Повінь зруйнувала міст, а поїзд просто змило в річку. В Австралії розгулявся циклон
Інші останні Новини світу

Сильна повінь в Австралії, викликана циклоном "Грант", буквально змила вантажний потяг, який проходив через міст в 40 кілометрах від міста Кетрін на півночі країни.

Потяг, який перевозив залізну руду до порту Дарвін, зійшов з рейок. Кілька вагонів потоки води віднесли в річку Едіт. Члени бригади поїзду встигли зістрибнути зі складу, діставши незначні травми, передає ТСН.

Екологи висловили побоювання, що небезпечні хімічні речовини могли потрапити до ґрунту та річку. Зараз цю ймовірність вивчає інспекція на місці аварії. "Там будуть проведені ретельні екологічні дослідження", - запевнили в Департаменті природних ресурсів і навколишнього середовища.

Близько 350 метрів мосту через річку також розмито. Скільки часу знадобиться на ремонт, поки що не відомо.

Дощі в Австралії не припиняються вже кілька днів. Північні провінції затоплені, рух на багатьох шляхах зупинено. Зараз циклон вже послабшав до тропічного шторму, але все ще становить небезпеку.

Зазначимо, минулого року напередодні Різдва Австралію також охопили проливні дощі. Вони викликали сильні повені, які торкнулися 46 населених пунктів країни. Стихія забрала життя десятків людей.

Повінь, що обрушилася на східне узбережжя Австралії, було визнано найбільш руйнівним погодним явищем за всю історію Австралії. Орієнтовна вартість відновлювальних робіт склала 9,8 млрд доларів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: Сильна повінь в Австралії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]