Сб, 2024-04-20, 05:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:36
Про акції на Майдані та Європейській площі опозиція сповістила владу
Інші останні Політичні новини
Опозиція повідомила владу про безстрокову зустріч із виборцями народних депутатів на Майдані Незалежності, на Європейській площі, біля Верховної Ради, в Будинку профспілок та КМДА. Про це повідомили у прес-службі ВО "Батьківщина".

Зокрема, народні депутати направили звернення на адресу міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка і голови КМДА Олександра Попова, у яких, зокрема, зазначається: "повідомляємо, що, починаючи з 1 грудня 2013 року народні депутати України від депутатських фракцій ВО "Батьківщина", "УДАР" та ВО "Свобода" безстроково проводитимуть зустрічі з виборцями. Зустрічі народних депутатів з виборцями проводитимуться за адресами: вул. Хрещатик, Майдан Незалежності, вул. Грушевського, біля будівлі Верховної ради України та Кабінету міністрів України, вул. Михайлівська, вул. Богомольця, Михайлівська та Європейська площі, приміщення Київської міської державної адміністрації та Будинок спілок Федерації професійних спілок України (Майдан Незалежності, 2)".

Також повідомляється, що під час проведення зустрічей з виборцями будуть використовуватись звукопідсилювальна техніка, світлове обладнання, сценічна конструкція, відеообладнання, автономне енергозабезпечення (генератор електричного живлення). Автори звернення, на виконання Закону України "Про статус народного депутата України" , просять сприяти проведенню зустрічей депутатів з виборцями.

Нагадаємо, в 4:00 30 листопада влада грубою силою розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції були затримані міліцією, 7 осіб шпиталізовані. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися в ніч на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Vайдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 917 | Додав: adminA | Теги: акції на Майдані, опозиція сповістила владу, Європейській площі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]