Пт, 2024-04-19, 16:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:51
Протест опозиція зосереджує біля адміністрації Януковича
Інші останні Політичні новини

16.22. Перший заступник голови ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив про початок блокади мітингувальниками будівлі АП, передає "Інтерфакс-Україна".

"Біля кожного входу і виходу має бути наш пікет, і він (президент) тимчасово буде сидіти в "Межигір'ї", - сказав він, виступаючи на мітингу біля АП на вулиці Лютеранській. Турчинов вважає, що чинний президент не хоче мирного розв'язання політичної кризи.

"Тому він дав команду "регіоналам" не давати жодного голосу проти уряду Азарова і дав команду комуністам не давати жодного голосу. Янукович сподівається, що йому допоможе Росія, а ми не вистоїмо", - додав він.

16.05. Адміністрацію президента наразі охороняють 220 військовослужбовців Внутрішніх військ та бійці "Беркута".

"В даний час до забезпечення охорони адміністрації президента залучені 220 військовослужбовців Внутрішніх військ. Крім того, на місці є співробітники спецпідрозділу "Беркут", - розповіли в прес-службі Внутрішніх військ МВС України.

15.50. Після заклику координатора Штабу національного опору Олександра Турчинова мітингувальники розділилися на дві колони. Частина людей залишається мітингувати на перетині вулиць Банкової та Інститутської, а решта численною ходою йде до іншого підходу до адміністрації президента з боку Лютеранської.

В даний час сотні протестувальників йдуть по вул.Інститутській, вони скандують "Банду геть!", "Зека геть!", "Відставка!", "Слава Україні - героям слава!".

15.30. Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко закликає мітингувальників на Майдані Незалежності в Києві не розходитися і стояти до кінця: "Я звертаюся до всіх вас: не здавайтеся. Якщо ми здамося, нічого більше не буде".

Лідер УДАРу підкреслив, що необхідно чинити тиск на чинну владу, блокувати адміністративні будівлі, але не проявляти жодної агресії і не піддаватися на провокації.

"Можливо, нам доведеться стояти тут один день, можливо, тиждень. Ми повинні підтримувати один одного. Я впевнений, що я нікуди не піду, - підкреслив Кличко.

15.10. Урядовий квартал у центрі Києва практично спорожнів. Мітингувальники розійшлися з-під будівлі Ради, на вулиці Банковій біля адміністрації президента також все спокійно.

Протестувальники покинули територію навколо будівлі парламенту, міліція також поступово знімає своє оточення.

Рух транспорту по вулицях Грушевського, Шовковичній і Садовій відновлено.

Обстановка також спокійна і біля будівлі Кабміну, там залишається кілька десятків людей. Центральний вхід охороняє кордон міліції.

14:20. Лідери опозиційних партій Арсеній Яценюк, "УДАР" Віталій Кличко та ВО "Свобода" Олег Тягнибок йдуть з парламенту на Майдан Незалежності для оголошення учасникам нового Евромайдана плану подальших дій.

14:00. Опозиція поведе учасників акції проти чинної влади пікетувати адміністрацію президента , заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Народ України, який представлений на Майдані, піде пікетувати адміністрацію президента з ключовою вимогою до Януковича. Це означає прийняття указу про відставку уряду Азарова" , - сказав він журналістам після того , як парламент не підтримав проект постанови про недовіру уряду.

Він також додав , що "ми йдемо до адміністрації президента вимагати оголошення дострокових президентських і парламентських виборів" , - заявив політик.

13:50. Мітингувальники під будівлею Верховної Ради зустріли новину про провал голосування за відставку уряду криками "Ганьба!", "Банду - геть"  Революція! ", А потім заспівали гімн України. В цілому обстановка спокійна.

Як і раніше на прилеглій до парламенту території знаходяться сотні протестувальників. При цьому, поступово люди починають рухатися в напрямку Хрещатика та Майдану Незалежності.

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4:00 30 листопада влада грубою силою розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції були затримані міліцією, 7 осіб шпиталізовані. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися в ніч на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: Протест, опозиція, Адміністрації Януковича | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]