Пт, 2024-04-19, 17:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:00
Проти Тимошенко готова нова справа: принесуть знайомитися прямо до камери
Інші останні Політичні новини

Головне слідче управління Державної податкової служби України (ГСУ ДПСУ) завершує слідство у кримінальній справі проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо діяльності ЄЕСУ.

"ГСУ ДПСУ завершує слідство у кримінальній справі за обвинуваченням Тимошенко в організації приховування валютної виручки в сумі 165 млн доларів, розкраданні бюджетних коштів, ухилення від сплати податків на загальну суму понад 47 млн грн шляхом запровадження фінансової схеми розрахунків за матеріально-товарні цінності корпорації ЄЕСУ і приховування доходів із використанням офшорних компаній", - повідомляє прес-служба Державної податкової служби України в понеділок.

У прес-службі наголосили, що у зв'язку з відсутністю медичних протипоказань на проведення слідчих дій, а також з урахуванням клопотань захисту про надання для ознайомлення матеріалів судових експертиз, "з 5 грудня слідчі податкової міліції надаватимуть Тимошенко у приміщенні Київського СІЗО для ознайомлення відповідні матеріали судових експертиз".

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив екс-прем'єра Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Крім того, Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз України" до Тимошенко, згідно з яким вона має відшкодувати збитки компанії в сумі понад 1,5 млрд грн.

Наразі податкова міліція Державної податкової служби розслідує кримінальну справу проти Тимошенко стосовно діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). Ще одна кримінальна справа щодо державних гарантій ЄЕСУ перебуває у провадженні СБУ. Захист екс-прем'єра оскаржив її в судовому порядку. Крім того, проти Тимошенко є ще справа, розслідування якої вже завершено - про закупівлю автомобілів швидкої допомоги та стосовно "Кіотського протоколу".

"Газову справу" Тимошенко світове співтовариство вважає політичним переслідуванням екс-прем'єра. Захист каже, що нові справи проти Тимошенко відкривають, щоб залишити її у в'язниці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1101 | Додав: nowyny | Теги: Юлія Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]