Чт, 2024-04-25, 19:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:46
Раптово прокинувся один з найактивніших вулканів - Індонезія в паніці
Інші останні Новини світу

Сьогодні, 27 грудня, в Індонезії прокинувся один з найактивніших вулканів Локон, розташований на острові Сулавесі. Більш як 10 тисяч жителів навколишніх сіл у паніці: попіл вже сиплеться з неба, а евакуація ще не розпочалася, повідомляють Вести.ru з посиланням на AFP.

"Пробудження" індонезійського вулкану Локон почалося рано-вранці. Гуркіт від вибуху було чути в радіусі 5 кілометрів від епіцентру катастрофи. Жителі довколишніх сіл вибігли на вулицю і чекають, коли їх евакуюють, проте допомога ще не прийшла. Висота гіганта перевищує півтора кілометра, стовпи попелу під час його виверження здіймаються на висоту до 3500 метрів.

Востаннє вулкан Локон на індонезійському острові Сулавесі вивергався в липні, тоді в тимчасові притулки перевезли понад 5000 людей. Найстрашніше виверження цього вулкана, за даними сейсмологів, сталося в 1991 році. У результаті катастрофи загинув турист зі Швейцарії.

На території індонезійського архіпелагу розташовані десятки активних вулканів. Найбільшим "сплячим гігантом" у країні є майже трикілометровий вулкан Мерапі на острові Ява. Торік внаслідок його виверження загинули 350 осіб.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1091 | Додав: adminA | Теги: вулкан Локон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]