Вт, 2024-04-23, 23:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:07
Ребекка Хармс - європейські посередники зустрінуться із депутатами і головою Верховної Ради
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Євродепутат сподівається, що влада більше не застосовуватиме насильства .
Представниця посередницької місії Європарламенту Ребекка Хармс, яка прибула в Україну у суботу, вважає, що у складній ситуації шлях переговорів є правильним, і вірить, що ескалації насильства не відбудеться.

В інтерв'ю Deutsche Welle лідер фракції Зелених у Європейському парламенті Ребекка Хармс повідомила, що сьогодні зі своїм колегою Ельмаром Броком зустрінеться з депутатами усіх фракцій і головою Верховної ради для пошуку виходу з конфлікту.

Хармс зазначила, що розвиток ситуації в Україні дуже складно передбачити, однак вона має підстави сподіватися, що ескалації конфлікту не відбудеться.

Вона зазначила: "Мене радує розвиток протесту. В Україні дуже велике значення має те, який бік підтримають великі підприємці. Дуже важливою я вважаю суботню заяву пана Ахметова на підтримку ідей Євромайдану".

Більшість українців, на думку Хармс, визначилися на користь Європи. У складній ситуації, що зайшла у глухий кут, вважає Хармс, європейці повинні взяти на себе набагато більше відповідальності. "Але я переконана, що шлях переговорів є правильним. Найважливішим для мене є те, щоб не відбулося ескалації насильства. Угода про асоціацію  відповідає усім прагненням, які давно прокинулися у цій країні і яким немає місця за влади Президента Януковича".

Також представниця Європарламенту зазначила: "Я не вважаю, що заморожування переговорів з Україною щодо Угоди про асоціацію є правильним. Я переконана, що Україна потребує цієї угоди та хоче її. Також я переконана, що для ЄС важливо, щоб у цій державі "Східного партнерства" панували демократичні та стабільні відносини. Єдиний шлях для цього – Угода про асоціацію".

За матеріалами Deutsche Welle



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: європейські посередники, Ребекка Хармс, головою Верховної Ради, депутатами | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]