Сб, 2024-04-20, 16:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:11
Сценаристи фільму «Той Хто Пройшов Крізь Вогонь» написали книжку про Шевченка - художника
Інші останні Культурні новини
«Художник» - саме під такою назвою вийшла друком книга відомих українських сценаристів Дениса Замрія та Костянтина Тур-Коновалова. Історія про невідомого Тараса Шевченка, у образі насамперед художника, вийшла друком у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля». Перший наклад склав 10 тисяч примірників.

В центрі сюжету роману - біографії «Художник» - історія життя  великого українського поета та художника Тараса Шевченка, а саме той доленосний момент, коли кріпак-підмайстер зміг стати вільною людиною. У 1836 році з Італії до Росії повертається відомий митець Карл Брюллов. І в одному селі він бачить портрет дівчини роботи невідомого майстра. Так доля звела цих людей, щоб відкрити світові Тараса Шевченка — великого художника і поета. Знайомство з видатними діячами української та російської культури — художником Сошенко, поетом Гребінкою, мистецтвознавцем Григоровичем, участь Брюллова і самого Жуковського і, нарешті, знакова лотерея, що дозволила зібрати необхідні для викупу кріпосного художника гроші: ці справжні історичні події і складають сюжет роману. Книга демонструє інший, не хрестоматійний погляд на особистість Шевченка, живу людину, а не статтю з підручника. Історія про те, як нікому не відомий малярчук із майстерні Ширяєва перетворився на модного столичного художника.

Шевченкознавець Сергій Гальченко прочитавши «Художника» зазначив: «Творити образ геніальної особистості в художній літературі наважується далеко не кожний. Крім великої відповідальності, є ще й небезпека порушити чи навіть і зруйнувати канон генія, який через надмірні старання популяризаторів-біографів увійшов у свідомість мільйонів здебільшого у вигляді пророка, непримиренного борця-революціонера. У «Художнику» подано ж образ земної людини Шевченка, в якому ще в молоді роки проросли зерна таланту спочатку художника, а потім і поета, які стали згодом двома могутніми крилами геніальної особистості й репрезентанта української нації».



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 919 | Додав: adminA | Теги: книжку, художника, Шевченка, сценаристи фільму «Той Хто Пройшов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]