Пт, 2024-04-19, 07:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
Сьогодні в столиці України о 12:00 збирається Народне віче
Інші останні Політичні новини
Сьогодні, у неділю, 8 грудня, о 12:00 на Майдані Незалежності у Києві відбудеться Народне віче. Опозиція очікує більше мільйона людей.

8:48, 8 грудня. Глава політради "Батьківщини" Арсеній Яценюк назвав зі сцени на Майдані Незалежності три досягнення Євромайдана. Перше - це визнання світовою спільнотою спроможності українців самим робити свій вибір. Друге досягнення - примус влади до виконання вимог конституції. Третє досягнення - Україна все ще не вступила в Митний союз.

8:12 , 8 грудня. Учасники автомайдану провели цієї ночі акцію протесту під Лук'янівським СІЗО з вимогою звільнення журналіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі і бізнесмена Володимира Кадура, затриманих за звинуваченням у тому, що саме вони керували бульдозером під час штурму Адміністрації президента України на вулиці Банковій і тим самим робили замах на життя співробітників "Беркута". Під Лук'янівське СІЗО приїхали понад 50 машин. Там вони взялися сигналити і вимагати відпустити затриманих.

7:33, 8 грудня. Міністр МВС України Віталій Захарченко звернувся до громадян України із закликом на майбутніх протестних акціях пам'ятати про закон, бути пильними і не піддаватися на провокації, утриматися від погроз на адресу правоохоронців і членів їх сімей, а також з обіцянками покарати винних у жорсткому розгоні Євромайдана.

7:00, 8 грудня. Сьогодні народне віче на Майдані о 12:00.

5:00, 8 грудня. Співають гімн. А розгону, до речі, не було. Навіть провокаторів цієї ночі не бачили.

3:50, 8 грудня. Рубрика "На Майдані Це Норма": українець, грузин, білорус, росіянин, єврей, поляк, литовець і кримський татарин, обнявшись, співають гімн України.

3:25, 8 грудня. Важко собі уявити, що у когось підніметься рука розганяти такий Євромайдан. Виступають діти.

3:20, 8 грудня. Незважаючи на глибоку ніч, більше тисячі осіб не сплять і продовжують стояти. Ще кілька сотень розподілені по периметру Майдану і в патрулях. Близько двох тисяч розташувалися на нічліг в КМДА, Будинку профспілок, у колишньому Жовтневому палаці і в наметах на Майдані.

2:15, 8 грудня. Промова Сергія Міхалка, фронтмена гурту "Ляпис Трубецкой" на Майдані і пісня.

1:00, 8 грудня. Чоловіки на фото охороняють безпеку на Майдані. У СБ Майдану - ветерани спецназу МВС, КДБ, ГРУ та Збройних Сил України. Багато з них мають бойовий досвід в гарячих точках - від Афганістану до Чечні.

00:00, 8 грудня. Сьогодні на Майдані Незалежності о 12:00 Народне віче. Опозиція очікує більше мільйона людей. Минулої неділі всіх охочих Майдан не вмістив. Цієї неділі, очевидно, історія повториться.

21:15, 7 грудня. Хлопець зізнався у коханні дівчині Марті на сцені ‪ Євромайдана. Подарував квіти, кільце, попросив руки, але ... Ні. Сподіваємося, що рано чи пізно у них настане "так".

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

5 грудня Шевченківський районний суд заборонив учасникам акцій протесту блокувати адміністративні будівлі і дав 5 днів на виконання рішення.

6 грудня Янукович на зворотному шляху з Китаю зустрівся в Сочі з президентом Росії Володимиром Путіним. Як пізніше повідомили прес-служби глав обох держав, питання приєднання України до Митного союзу не обговорювалося.

7 грудня опозиція висунула владі ультиматум. Ключові вимоги: звільнити всіх політв'язнів, створити технічний Кабмін, підписати УА з ЄС і піти на вимоги МВФ.

За матеріалами LIGA.net.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: Народне віче, столиці України, євромайдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]