Пт, 2024-03-29, 02:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:40
Списки відвідувачів Майдану складає міліція, а там вже визначилися з головною метою
Інші останні Політичні новини
19:40. У Новорічну ніч на сцені Євромайдану можуть виступити Modern Talking і Pink Floyd, сказали коменданти Штабу національного опору під час останнього брифінгу.

Так, депутат з фракції "Свобода" Михайло Блавацький заявив, що на Майдані в новорічну ніч планується великий святковий концерт. За його словами, ведуться переговори з всесвітньовідомими виконавцями Modern Тalking і Pink Floyd, повідомляє "Батьківщина".

"Ми очікуємо мінімум мільйон українців на Майдані в новорічну ніч, і це може стати світовим рекордом", - сказав він.

18:40. Президент Віктор Янукович підписав Закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань", повідомив голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін, передали в прес-службі голови держави.

За його словами, Янукович підписав цей закон в редакції, яка надійшла в АП. Також Льовочкін повідомив, що після підписання закон буде направлено для опублікування.

18:30. Активісти Євромайдану таки змогли прибрати територію антимайдану в Маріїнському парку після прихильників Партії регіонів, написав у своєму Facebook депутат і комендант Будинку профспілок Андрій Парубій.

"Щойно провели екологічну акцію "Очистимо Київ від антимайдану!". Організували кілька добровольців з Майдану, щоб прибрати сміття і пляшки з-під горілки, які залишив у Маріїнському парку анти майдан", - написав він.

18:00. Стало відомо, що в будівлі КМДА, де розміщується штаб мітингувальників, затримали двох чоловіків, які ховали в рукавах одягу кілька палиць ковбаси, що була викрадена з кухні штабу.

Зі зловмисниками в стінах КМДА охоронці провели "виховну роботу".

17:00. Нардеп від "Батьківщини", комендант Будинку профспілок Степан Кубів підготував документи про продовження угоди про оренду Будинку профспілок ще на місяць.

Він підкреслив, що опозиція виконує всі юридичні та цивільно-правові умови, здійснює всі проплати, приміщення знаходяться в максимальній чистоті і порядку.

16:10. Окружний адмінсуд Києва зобов'язав МВС надати документи, на підставі яких "Беркут" і Внутрішні війська були направлені до Києва на дні придушення протестів.

Про це повідомив позафракційний депутат Юрій Дерев'янко, за позовом якого було прийнято рішення.

15.30 Активісти Майдану проведуть "чистий понеділок" у Маріїнському парку. Так, о 15.30 народний депутат Андрій Парубій збирає всіх охочих з Майдану, аби прибрати у Маріїнському парку, з якого поїхали учасники Антимайдану.

Про це на брифінгу у Штабі національного спротиву повідомив член фракції "Батьківщина", комендант Будинку профспілок Степан Кубів, передає УНІАН. "Вчора виїхали наші українці. Це та категорія людей, яка називалась Антимайдан, але ми так їх не називаємо. О 15.30 Андрій Парубій біля сцени на Майдані запрошує всіх охочих провести "чистий понеділок" у Маріїнському парку після "тітушок", які залишили своє місце перебування... З Майдану вирушатиме колона, аби прибрати парк, щоб він на Новий рік був чистий, щоб були на місці лавочки, і щоб усе було так, як було за звичайного життя Києва і киян", - сказав Кубів.

14.40. За останній місяць влада України у багатьох проявах порушувала право людей на мирні зібрання, супроводжуючи це застосуванням надмірної сили, залякуваннями та здійсненням тиску на учасників акцій, несправедливими судовими розглядами та утисками прав журналістів. Про це сказано у звіті Amnesty International "Євромайдан: порушення прав людини під час протестів в Україні".

13.50. Створення народного об'єднання "Майдан" є позитивним моментом в суспільно-політичному житті України, яке може відіграти значну роль у реформуванні та розвитку країни. Таку думку в коментарі Цензор.НЕТ висловив професор політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань.

"Народне об'єднання "Майдан" - це саме та оптимальна гнучка форма протесту, яка необхідна Україні на сьогодні, в якій об'єдналися як політичні партії, так і цивільні активісти і прості люди з народу, активні учасники Майдану, не "липові", що є дуже важливим. До цього в Україні періодично виникало багато різних ініціативних груп, серед яких і студентські рухи, мовний, податковий Майдан, і так далі. Але не вдавалося все це з'єднати воєдино. А зараз це питання вже об'єктивно визріло, і люди об'єдналися. А далі вже все залежатиме від нас з вами, від того, чи будуть українці спати, або ж вони таки будуть вставати і захищатися. Бо насправді сьогодні ми захищаємо спільні цінності для всіх - і для Сходу, і для Заходу. Йдеться про захист наших прав, свобод, щоб нами не правили бандити. Це набагато ширше за будь-який політичний рух політичної партії", - зазначив Гарань.

При цьому головною кінцевою метою даного народного об'єднання, за словами політолога, має стати зміна суті режиму, в якому суспільство і влада, в першу чергу, житимуть за законами, а не "за понятіями".

"Ми повинні досягти того, щоб країна нарешті почала жити за законом. Не може країна жити "за понятіями". Головне, щоб був закон, щоб його дотримувалися, щоб міліція нас захищала, а не навпаки. Повинна відбутися зміна суті режиму, тому що те, що зараз у нас відбувається, - це ж просто свавілля. А в рамках цього ми можемо говорити вже про інші важливі і необхідні Україні реформи. Тут можна звернутися до історії, подивитися, як ненасильницькі рухи міняли історію країни, той-таки литовський "Саюдіс", та ж таки польська "Солідарність", ненасильницький рух Мартіна Лютера Кінга, Ганді і так далі. А методи досягнення цілей можуть бути абсолютно різними. Думаю, креативу і фантазії у нас вистачить", - резюмував Гарань.

13.30. У регіонах України в міліцію надійшов наказ скласти списки всіх, хто їздив до Києва на акції протесту на підтримку євроінтеграції. У тексті указу від керівників різних підрозділів МВС вимагають прибути в обласні управління зі списками людей, що відвідували мітинги. Списки повинні містити повні анкетні дані людей, повідомляє "Спротив".

13.20. Конференція європейських Церков оприлюднила офіційну заяву, в якій закликала своїх вірних молитися за Україну: "Народ України глибоко шанує Церкви і вони можуть зіграти вирішальну роль мирного врегулювання конфліктів шляхом діалогу і молитви".

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Янукович хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України та оголосити надзвичайний стан в Україні.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

8 грудня, на "марш мільйонів", за оцінками опозиції, вийшло понад мільйон українців, незадоволених діями влади. Ключовою вимогою цього мітингу була зміна влади і "перезавантаження" країни.

Опозиція закликала мітингувальників "розширити Майдан" і пікетувати увесь урядовий квартал. Колони людей вирушили до Адміністрації президента, Кабміну, Верховної Ради, МВС, Генпрокуратури і встановили там намети попри те, що всі підступи і під'їзди до адміністративних будівель закрили автобусами і живим ланцюгом бійці спецпідрозділу "Беркут".

Того ж дня головне слідче управління Служби безпеки України почало кримінальне провадження за фактом дій, спрямованих на захоплення державної влади.

9 грудня влада, використовуючи війська, міліцію і "Беркут", заблокувала Майдан Незалежності в Києві. Вулиці розчистили від барикад. Було знищено блокпост і наметове містечко мітингувальників на розі вулиць Лютеранської та Банкової.

11 грудня близько 1 години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.

Вранці сили спецпідрозділів МВС оточили центр Києва й почали витісняти протестувальників із Майдану Незалежності, а потім здійснили спробу штурму будівлі Київської міської державної адміністрації, використовуваної протестувальниками як місце для ночівлі.

МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводилися вночі для зручності громадян. По мірі того, як кияни почали масово виходити на центральну вулицю свого міста, бійці МВС почали перегрупування й, врешті-решт, почали відводити колони бійців в "урядовий квартал".

14 грудня генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за кривавий розгін Євромайдану покарають заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Янукович підписав указ про відсторонення всіх трьох на час проведення розслідування.

22 грудня народне віче на Євромайдані у Києві ухвалило резолюцію про створення загальнонаціональної організації "Народне об'єднання "Майдан".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: головною метою, міліція, списки відвідувачів Майдану | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]