Пт, 2024-03-29, 14:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:16
Співпрацю з владою припинила Українська Гельсінська спілка
Інші останні Політичні новини
Українська Гельсінська спілка припиняє співпрацю з офіційними органами влади.

Про це говориться в заяві на сайті організації.

Приводом до такого кроку, говориться в документі, стали "брутальні порушення прав і свобод людини в різних регіонах України, кульмінацією яких став силовий розгін мирного зібрання на Майдані Незалежності у Києві о 4 ранку 30 листопада 2013 року і застосування сили 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій".

В спілці вважають, ща такі дії влади "унеможливлюють конструктивний діалог з існуючим урядом України".

Відповідно, УГСПЛ заявила, що відкликає свого представника з прав людини із складу Конституційної Асамблеї, а також припинила участь "в дорадчих органах та громадських радах, які створені при центральних та регіональних органах державної влади".

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою очистив Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

1 грудня у Києві відбулося Віче, організоване опозицією, на яке вийшло кількасот тисяч людей.

Пізніше учасники протесту зайняли частину будівлі Київської міськадміністрації, Будинок профспілок та колишній Жовтневий палац.

У той самий день на вулиці Банковій біля адміністрації президента відбулася сутичка між силовиками та мітингувальниками.

5 грудня у прокуратурі заявили, що під час розгону мітингу на Майдані Незалежності 30 листопада постраждало 79 людей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: Українська Гельсінська Спілка, співпрацю, владою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]