Пт, 2024-03-29, 00:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:02
Сталінський суд над Юлією Тимошенко
Інші останні Політичні новини

Ось уже три місяці супротивниця режиму зі знаменитою косою утримується у київській в'язниці. Її провина в тому, що в 2009 році вона уклала з Росією газову угоду, невигідну Україні. 11 жовтня суд виніс рішення - 7 років в'язниці. Вирок, зазначає Le Point, викликав шок на Заході: європейські країни засудили "політичний процес", Брюссель пригрозив відмовитися від угоди про асоціацію, і навіть Росія була здивована. "Вона у в'язниці, тому що її бояться! - пояснює адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко. - Це параноя в стилі радянських часів. Наступного дня після оголошення вердикту влади заводить на неї чотири нових кримінальних справи. Щоб збільшити термін до десяти років і назавжди усунути її з політичної сцени".

Головний "злочин" Тимошенко в тому, що вона - останній символ опозиції, опору, який зародився під час Помаранчевої революції, йдеться в статті. У лютому 2010 року вона програла на президентських виборах Януковичу, і ця поразка "української Жанни д'Арк" обернулася кошмаром. Її процес справді міг би увійти в сталінські аннали, вважає автор статті, перш за все через щоденні знущання і жахливі умови в камері й залі суду. Серед інших порушень - підроблені документи, часом датовані 31-м числом місяця, в якому 30 днів, 28 відхилених без видимих ​​причин свідків захисту і 38 уважно вислуханих свідків звинувачення. І, нарешті, суддя, 31-річний Родіон Кірєєв, який не має досвіду і не здатний впоратися з хвилюванням. "Я дуже побоююся за його життя, - зізнається Власенко. - Адже одного разу йому доведеться назвати ім'я того, хто йому наказав винести такий вирок".

"Президент Віктор Янукович з висоти своїх двох метрів проводить велику чистку. 15 колишніх членів уряду Тимошенко піддаються переслідуванням. Екс-міністри внутрішніх справ і оборони вже за ґратами. На ключові посади при владі він поставив своїх наближених з Донбасу", - пише видання. Він бере під контроль телеканали, два з яких належать його друзям-олігархам, а третій - голові розвідки (СБУ). "Він пропонує нам путінське телебачення", - скаржиться журналіст "Української правди" Сергій Лещенко. На довершення всьому Янукович приїжджає до президентського палацу на 10.00 і їде до 16.00, весь інший час він присвячує полюванню, тенісу та караоке в своєму величезному маєтку площею 135 га і вартістю 100 млн євро, придбаному за підозрілих обставин. За словами колишнього глави президентської адміністрації Олега Рибачука, саме Янукович вирішив кинути Тимошенко до в'язниці всупереч думці частини свого оточення, "тому що вона досі популярна і може перемогти його на майбутніх виборах", цитує видання.

Зараз ворог режиму ледве пересувається. Вона вже давно відмовилася від годинних прогулянок у тюремному дворі. Вона встає тільки для того, щоб нагріти води й умитися. Але знущання тривають, йдеться в статті. 23 листопада її будять о 4.00 ранку, везуть до лікарні на огляд, де виносять висновок, що з нею все гаразд. Через два дні її переводять у підвал будівлі, в більш холодну, вологу і повну комах камеру - для того, щоб вона не почула виступ своїх прихильників, які прийшли привітати її з днем ​​народження. У цей день вона сказала своїй дочці: "Підготуй бабусю до думки про те, що я залишуся у в'язниці", - пише газета.

Переклад InoPressa


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1148 | Додав: adminA | Теги: Юлії Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]