Пт, 2024-04-19, 10:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:34
Три млн тонн сміття пливе до Гаваїв після землетрусу в Японії
Інші останні Новини світу

Наслідок найбільшого землетрусу і цунамі в Японії, понад 3 млн тонн сміття до березня 2012 року досягне Гавайських островів.

Як повідомляється, масу сміття за розмірами можна порівняти з Каліфорнією. Швидкість дрейфу цієї маси значно вища, ніж спочатку припускали фахівці. Вкрай велика ймовірність того, що вона продовжить свій рух Тихим океаном у бік західного узбережжя США, передає ИТАР-ТАСС.

Наразі США і Канада пильно стежать за розвитком ситуації, тому що частина японського сміття вже досягла їхніх берегів.

За даними Міжнародного тихоокеанського дослідного центру, окремі предмети помічено біля узбережжя штату Вашингтон. А в канадському курортному місті Тофіно на узбережжі острова Ванкувер вже знаходять пластикові пляшки з японським маркуванням.

Екіпаж російського парусника "Паллада" повідомив про те, що виявив в океані рибальську шлюпку з префектури Фукусіма, уламки будівельних конструкцій, холодильник, телевізор, рибальські сіті, взуття та інші предмети.

У жовтні повідомлялось, що науковці простежили траєкторію руху мільйонів тонн сміття й уламків, які опинилися в Тихому океані після цунамі в Японії 11 березня. За прогнозами, вже за два роки сміттєва лавина досягне Гаваїв, а за три - західного узбережжя США.

Зазначимо, 11 березня на північному сході Японії стався землетрус магнітудою 9,0, що викликав цунамі заввишки понад десять метрів. Унаслідок удару стихії загинули майже 16 тисяч осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1038 | Додав: adminA | Теги: Три млн тонн сміття пливе до Гаваїв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]