Пт, 2024-03-29, 18:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:28
Українцям із західних областей "шоп-візи" видаватиме Генконсульство Польщі у Львові
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Генконсульство Польщі у Львові видаватиме українцям із західних регіонів шенгенські візи для закупівельного туризму, повідомив генконсул Польщі Ярослав Дрозд. Сума купленого товару не обмежується, інформує ТСН.

За його словами, так звані "шоп-візи" коштуватимуть, як і звичайні, 35 євро, проте отримати їх зможуть лише мешканці Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської та Чернівецької областей.

Кандидати на такі візи не змушені будуть подавати довідки про доходи, офіційно завірені запрошення від юридичних чи фізичних осіб, підтверджувати зарезервоване місце в готелі тощо.

Згідно із запровадженими правилами, для отримання другої "шоп-візи" прохач повинен надати іменний товарний чек, який підтверджуватиме, що під час першого візиту до Польщі він справді щось купував.

"Ми хочемо, щоб експеримент пройшов вдало і допоміг людям. Щоб він став одним з елементів активізації та лібералізації візового руху", – зазначив генконсул Ярослав Дрозд.

Він також повідомив, що наразі візові центри працюють у Львові та Івано-Франківську, а в грудні буде відкрито у Луцьку, в січні – у Тернополі.

За 11 місяців цього року Генконсульство Польщі у Львові видало понад 250 тисяч віз. Приблизно половина з них – шенгенські, половина – національні.

Торік українські туристи очолили рейтинг марнотратів за кількістю одноразово витрачених грошей в елітних магазинах Франції.

За даними дослідження компанії Global Refund, на одну людину в одному магазині за один день українці витрачали 1487 євро, обігнавши, таким чином, навіть вихідців із Саудівської Аравії (1435 євро).

Варшава планує спростити порядок видачі віз для в'їзду українських уболівальників до Польщі на матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Зазначимо, що польські консульства в Україні в першому кварталі 2011 року видали в Україні понад 120 тисяч віз, що майже на 40% більше за показники першого кварталу минулого року.

Нагадаємо, аналіз свідчить про те, що найпростіше українцям отримати візи Болгарії, Австрії та Литви.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1379 | Додав: adminA | Теги: шоп-візи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]