Пт, 2024-04-19, 14:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:33
Українських можновладців Європа здатна обмежити. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини
Санкції - одне з найчастіших слів на Євромайдані. Про санкції говорять, на санкції сподіваються, санкцій очікують. Йдеться про спецзаходи з боку США та країн Європи стосовно коштів українських можновладців. Адже попри всю любов до Росії свої гроші вони тримають у європейських банках. А розкішне життя в Україні оплачують з рахунків європейських компаній, повідомляє проект "Наші гроші"

Центр протидії корупції запевняє в тому, щоб відібрати в української верхівки усі активи – не потрібні санкції. «У європейських країн вже готові усі юридичні інструменти», - зазначає директор Центру протидії корупції Дарина Каленюк.

«Існують міжнародні стандарти протидії відмивання грошей. Вони говорять, що банкам заборонено працювати з закордонними корумпованими іноземними діячами», - розповідає Каленюк.

У європейському законодавстві є поняття. Наприклад, Олександр Янукович – ПЕП. Азаров – ПЕП похилого віку. Секретар РНБО Андрій Клюєв та його брат Сергій – два ПЕПи. Весь Український кабінет міністрів ПЕПи. Верховна рада – одні пепи. Ну і президент України Віктор Янукович, звісно, повний ПЕП. Загалом ПЕП означає – політичний діяч. Ними є керівники міністерств, парламентарі, вищі чиновники, їхні родичі та бізнес-партнери.

«Коли банк виявив, що клієнт є ПЕПом, то він повинен перевірити джерело походження коштів, і якщо у банка є сумніви, то він повинен відмовитись від співпраці з цим клієнтом і подати звіт про підозрілу діяльність в орган фінансової розвідки країни», - говорить Д.Каленюк.

Найцікавіший момент – українські чиновники практично не заробляють непідозрілих грошей. Якщо син президента Віктора Януковича Олександр за 3 роки правління свого батька стає багатшим на 7285%, то це підозріло. Якщо його батько раптово виявляється жителем Межигір’я, то це підозріло. Приводів поцікавитися тими європейськими фірмами, на які виводяться гроші з України, та з яких потім оплачуються президентські розкоші – безліч.

Ніби для зручності розслідувачів та банків, більшість підозрілих статків української верхівки проходили через руки одного закордонного агента. Його звуть Рейнхард Прокш. Він адвокат, резидент США та директор кількох європейських компаній, які напряму пов’язані з життям головних євроінтеграторів – Віктором Януковичем, Андрієм та Сергієм Клюєвими та родиною Миколи Азарова. Адвокат Прокш – формально стоїть на верхівці майнових ланцюжків Януковича, Азарова та Клюєвих. І зв’язує ці ланцюжки у міцну мережу. Отож Рейнхард Прокш очолював три компанії: P&A corporation trust, Blythe Europe, Astute partners. Почнемо з останньої. Astute partners володіє часткою в ТОВ «Дім лісника», тому самому, яке отримало в оренду гектари у Сухолуччі і зрештою, захопило усе лісництво, побудувавши там мисливські угіддя Януковича.

Від дому лісника тягнеться зв’язок і до Межигір’я. Та передусім Межигір’я пов’язане з компанією «Танталіт». Якою володіла Blythe Europe, директором якої був той таки Прокш. Нещодавно Танталіт придбав депутат-регіонал Сергій Клюєв, підтвердивши тісні партнерські зв’язки братів Клюєвих із президентом. Та Клюєви і самі користуються послугами Прокша. Компанія P&A, якою він керував, контролює ЕктівСолар – бізнес Клюєвих з будівництва ферм сонячних батарей. Докупи Прокш очолює і компанію, яка володіє будинком Олексія Азарова, сина прем’єр-міністра. Цей будиночок значно скромніший від Сухолуччя, зате розташований у Відні.

Прокш - це та особа, яка може розповісти, як відмивались гроші політичної верхівки України. Віце-прем’єр, прем’єр, президент користувались послугами однієї людини. Напевне, що вона може розказати, яким чином відмивалися гроші.

Замороження рахунків підконтрольних Прокшу компаній призведе до ланцюгової реакції. Адже йдеться не лише про фірми прямо підконтрольних корупційній мережі. Заморозка зачепить і ті компанії, на які перераховувались кошти. І наступні. Бідний Віктор Федорович не зможе закупити кришталеві люстри, а регіонал Клюєв та син Азарова не зможуть сплатити комунальні послуги за свої австрійські маєтки.

Каленюк наголошує: «Ми пропонуємо країнам ЄС та США скористатися вже наявним у них інструментом. Вони просто повинні виконувати свої закони, які забороняють їхнім банкам працювати з корупціонерами».

За мінімальної політичної волі Європа здатна зробити цю зиму найхолоднішою для українських можновладців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1061 | Додав: adminA | Теги: українських можновладців, Європа, обмежити. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]