Чт, 2024-03-28, 11:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:55
В Ірані США заснували віртуальне посольство
Інші останні Новини світу

Сполучені Штати заснували в Ірані віртуальне посольство, щоб підтримувати контакти з іранським народом у режимі онлайн.

На церемонії презентації проекту американський держсекретар Хілларі Клінтон сказала, що США втратили можливість вести діалог з іранцями через більш ніж 30-річну відсутність у Тегерані чинного диппредставництва, передає Бі-Бі-Сі.

Передбачається, що інтернет-посольство буде узагальнювати інформацію про дотримання прав людини в Ірані, а також інформувати іранських громадян про життя в США.

Про повноцінне функціонування віртуальної дипмісії США в Ірані не йдеться: для отримання американських віз громадяни Ірану і досі мусять звертатися до посольства США в третіх країнах.

Зазначимо, останнім часом з посольствами в Тегерані не надто панькаються. Все почалося з нападу іранських студентів на британське посольство і погрому в ньому. Студенти увірвалися в головний будинок британської дипмісії, зірвали і спалили британський прапор, поставивши на його місце іранський.

Після цього Великобританія повністю закрила своє посольство там, а деякі країни Європи - зокрема, - Німеччина і Франція - відкликали своїх послів з Ірану для консультацій.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1029 | Додав: adminA | Теги: США, Ірані віртуальне посольство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]